nu är glada lovet slut, slut, slut

Nu är glada lovet slut, slut, slut.
Sommardäcken plockas ut.ut, ut.
Vinterdäcken stuvas in i garaget innerst in.
För nu är det barmark!
 
Att dikta är svårt och att lyckas är en utstuderad marighet. Ovanstående kvalitetspoem bekräftar väl detta på ett tydligt vis. Shakespeare skulle aldrig kunnat skriva detta. Förutom att hans poesi låg på en annan nivå ingick inte sommar- och vinterdäck i hans referensramar.

Påsklovet - jag är alltså påtvingat ett sådant - är slut i och med att denna dag går från vår tid och jag har tillbringat det studerande för full maskin. Detta verkar vara vanvettigt men då yrket gör att man skall ha andra att studera behöver paradoxalt egna studier bedrivas på o-yrkes-tid. Mina magisterstudier går så sakta från bok- och pappershögar till formulerade kapitel och en del av materialet skall kanske manglas i seminarium i början av maj.
Ett par dagar under lovet har vädret varit så bra och därtill synkroniserat med hustruns o-yrkes-dagar på så vis att resa till slalombacke kunnat ske. Igår var det helt perfekt och skinnet i ansiktet känns idag som två storlekar för litet. För tydlighetes skull nämner jag att det inte beror på närkontakt med underlaget utan på en rentav värmande sol över Arjeplogs-området.

Yrkligt har alltså inget hänt. Det har ju varit lov.
Kyrkligt verkar inte mycket hända heller. Den nye Ärkebiskopen gör inget väsen av sig och media har slutat väsnas kring honom och hans utnämning. Lokalt har hållits Kyrkofulmäktige - läsaren får här gissa om felstavningen är medveten eller avsiktlig samt om jag o-lämnat det nordsvenska negagtions-oet med tanke eller o-tanke.
Nåväl: Älvsby församlings resultat förra året rent ekonomiskt var 1.017.000 slantar plus men då var hälften av detta köpeskilling för försåld prästgård. Kyrkråder - pojken jag skrev om i sagoform förra året och som ett relativt nyligt inlägg återvisat till - stoppade inte allt detta i sin spargris detta år. Pojken har nämnligen kommit på att spargrisen inte kan öppnas och därför sparade han årets slantar i en annan burk. Den i de tidigare sagorna nämnde Påver upplever sig nog fortfarande påvert behandlad men nu kanske det kan ändras.

Nu ska skalas potatis men vilken dag som helst återkommer jag med ett nytt alster, kanske ett poem, på min blogg.

PS: Inläggen om Kyrkråder och Påver heter en sann saga respektive sagan sagolikt sann. De skrevs 24 mars respektive 23 april förra året i min gamla blogg och flyttades till denna blogg i juli 2005. Klicka under ArkivJuli 2005 och leta där eller under KategorierFörsamling så finns de bland de äldsta inläggen.

Kommentarer
Postat av: Madonna

Hej fader Stig,
Är det inte länge sen vi fick en predikan på bloggen? Söndagens evangelium kunde ju vara en fortsättning på Jesus är vägen-predikan.... som var så tänkvärd. ( Skrevs nångång i mars för den som vill läsa) Å andra sidan skulle det vara intressant att du utvecklar valborg och traditionen att tända våreld. (Det kommer jag att skriva en betraktelse om när jag får tid)
Hejsvejs Madonna

2006-04-25 @ 08:58:09
URL: http://madonnas.blogg.se
Postat av: Anna

Fin sång du diktat. Får man höra den sjungas nån gång? I storstan är livet glatt, fåglarna kvittrar och barnen ligger i blöt efter en dag i sol, gegga, sandlåda och på cykel. Solen skiner på vår altan och en sommardrink med sprit från Italien har nyss landat i min av god mat välfyllda magsäck. Kan det bli bättre?

2006-05-06 @ 19:17:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0