svensk asylpolitik godkänd

Idag har riksdagen godkänt tillämpningen av den svenska förvrängda asylpolitiken.
Kanske har majoriteten (s+m!!) rätt i att lagarna är bra. Och kanske har migrationsministern rätt att regelsystemet är bra. Men sedan skenar tankegången till ungefär denna:
Eftersom reglerna är bra och att de som handlägger asylärenden har som uppgift att handlägga bra så måste deras beslut bli bra beslut även när handläggarna inte följer reglerna som ju är bra. Men då bra handläggare tillhör statsförvaltningen som är bra så måste de ju vara bra för annars skulle det som är så bra inte vara bra och det skulle ju inte vara så bra om det vore så. Att barnen inte mår bra är naturligtvis inte bra och det vore bra om de mådde bra men eftersom systemet är bra så mår de inte bra för att de inte mår bra. I bra familjer mår man bra och mår man inte bra är familjen inte bra. Där de bodde förr kunde man inte må bra och när de nu inte mår bra här är det mer humant att skicka tillbaka dem till där man inte mår bra för att de skall bli bättre.
Nu blev det så virrigt att jag inte längre själv fattar det jag skriver och det är ju inte bra. Nu verkar det ju bra att man inte fattar, särskilt om man är migrationsminister. I kvällens TV4nyheter visade hon en fullständigt apatisk förmåga att fatta de frågor hon fick. Jag undrar om hennes apati leder till utvisning från ministeriet och asyl som landshövding i någon residensstad som är villig att ta emot ministrar på flykt. Risken blir att hela regeringen nästa höst tvingas i exil och tvingas läsa svenska för avdankade utan hopp om att kunna integreras bland folk som i gemen vågar tänka med hjärtat på ett humant sätt.

Gamla bloggen 06 April, 2005 20:24


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0