religionspedagogik & internationellt arbete I

Så var man då hemma igen! Efter två dagar av intensivt tankeutbyte med olika människor i allmänhet och en arbetskamrat i synnerhet.
Onsdag morgon bar det av. Klockradion skrek hysteriskt 04.40 och utetemperaturen var -26 grader. 05.15 plockades arbetskamraten upp för bilresa till flyget, take off 06.45 och ankomst till huvudstadens flyplats ca kl 8. Expresståg till centralen och in i folkvimlet. "Pappa kallade dethär för Gehenna" sa kamraten fast en annan arbetskamrat lanserar Ulf Lundells teori att helvetet är att gå på IKEA i Kungens kurva.
Som glesbygdsbo kan man inte låta bli att bli häpen över att det kaos som T-centralen verkar vara ändå har en organisation som gjorde att vi faktiskt hann fram till Lidingö Utbildningscenter i tid dvs till kaffet 09.30 och livet lekte ånyo - trots blötsnö och gråväder.
Dagen blev intressant. "Kristen traditionsförmedling i en sekulär tid" var temat och vi fick oss till livs information om den norska kyrkans projekt för undervisning/opplaering av alla döpta mellan 0-18 år. Stortinget har vetatt en lov om denne saken, om ett strategiskt arbete för att göra allvar av at man faktiskt döper en massa folk. Att Stortinget gör detta beror på att den norska kyrkan är så statlig man kan bli. Samma helhetstanke i Sverige skulle måsta organiseras på ett annat sätt men möjligt vore det. Det gäller bara att sluta "backa sig fram i tillvaron" (kamratens fyndiga formulering från ett samtal om något helt annat) för att se vart man hamnar, Men kanske måste man backa för att ta fart...
Ja tankarna flög och associationerna spred sig - till drygt 15 då kosan styrdes ut i snöslasket igen.
Lokomotivet tuffade till Uppsala för logiinkvartering, bokhandelsvandringar, mat och nattsuddssamtal. TV-reklam har gjort det tydligt att man somnar i hästens sängar så man var ju lite orolig när man la sig. "Undrar om det går att vakna också?". Och det gick. Men om andra dagen skriver jag sedan...

Gamla bloggen 18 Mars, 2005 22:10


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0