konfirmandläger i Jäkkvik 2

Så har det blivit lördag kväll och dag två av lägret börjar ta slut. Och jag är euforisk. Gunde Svan skulle ha talat om "ståpäls på armarna".
Till att börja med hade vi fantastisk skidåkning! På sonens carving-skidor gick det ju att åka ofantligt bätter än på de egna tunga raka skidorna, mest lämpade för backhoppning. Skiddagen började ca 10 på förmiddagen i ca 0 grader (något kallare på kalfjället) men vid lunchtid börjede det spricka upp och backen var enorm. Hemfärd till logiet på turskidor över fjället gjorde det hela än bättre.
Men den stora upplevelsen var ändå kvällen. Hjälpledarna - ett knippe ungdomar i övre delen av tonåren - planerade veckomässan i kapellet på kvällen. Kollegan reducerades till liturg med enbart de uppgifter som man måste ha en präst till - avlösning, nattvardsbönen och välsignelsen. Allt annat var förberett och framfördes av hjälpledarna. Musiker saknades och sången blev a capella. Fokuseringen var enorm, stillheten total, delaktigheten stor och konfirmandernas koncentration enastående. Det blev en sådan gudstjänst som jag - präst i 27 år - kommer ihåg som en "stor gudstjänst".  Jag är tagen av att ha fått vara med.

Gamla bloggen 09 April, 2005 21:56


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0