får-post: inledning

Biskopar skriver herdabrev. Det gör inte jag eftersom jag inte är biskop. Inte heller vill jag vara det.
Kyrkoherdar skriver inte herdabrev. Men de har herdeansvar - annars skulle de väl inte heta herdar. Så kanske de borde skriva herdabrev light??
Jag är inte kyrkoherde heller. Jag har aldrig försökt bli. Jag vet inte heller om jag skulle vilja.
Men en gång fick jag en fråga typ "Har du tänkt 'om jag vore kyrkoherde så...'"? Och jag var tvungen att erkänna att tanken föresvävat mig men jag underströk med eftertryck att jag inte odlar den tanken. Det vore ju orätt att hänge sig åt sådant eftersom jag ju aldrig försökt bli herde. Jag vet inte ens om jag skulle vilja vara det. Och jag har ändå gått en kurs för att utröna det.
Herdabrev kan jag alltså inte skriva, ens i light-form. Men jag kan skriva ändå. Jag kan skriva mina funderingar och tankar kring församlingsliv i Svenska kyrkan lokalt, regionalt och nationellt. Och jag kan skriva ur en icke-herde-synvinkel. Jag kan skriva Får-post.
Det skulle också kunna vara namnet på denna kategori vars namn är Församling. Här kan det hamna ditt och datt - kanske. Och den som till äventyrs läser detta är välkommen att bidra - med tankar, uppslag, ämnestips och kommentarer.

Redigerat från gamla bloggen 02 April, 2005 19:10


Kommentarer
Postat av: Richardrita

i love this site keep it up is nice and good keep it up is nivce and good

2009-12-07 @ 09:46:13
URL: http://richardrita.myblog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0