arbetsterminen nästan över

Det är söndag nu. För ett par dagar sedan - fredag närmare bestämt - slutade folkhögskolans termin, i alla fall för de flesta av eleverna. Vi i lärarpersonalen har några dagar kvar och flera av våra kamrater har ännu längre tid kvar inna de kan gå på semester.
Redan nu planeras inför hösten. Förutom 21 kommande deltagare vid Svenska kyrkans grundkurs kommer skolan att ha en massa andra elever och det hela ser tämligen positivt ut. Att 21 svarat positivt och planerar att gå grundkursen är nytt rekord som kommer att förändra pedagogiken en del. Den gruppstorleken gör det svårare att ha diskussioner i helgrupp så det kommer nog att måsta bli mer föreläsningar med samtal i 1/3-grupper i stället.
Svenska för invandrare försvinner från skolan och det är trist. KomVux tar hem detta kommunala ansvarsområde till sig och jag tror att undervisningen kommer at bibehålla sin kvalitet men integrationskontakterna mellan invandrare och de som är födda i Sverige blir mindre än när verksamheten är på Folkhögskolan. Därför blir det enligt min mening inte lika bra och dessutom behöver skolan utveckla en annan strategi för arbete med internationella frågor och kulturmöten. Detta kommer givetvis att gå men saker och ting måste lösas på nytt sätt.

Gamla bloggen 12 Juni, 2005 11:25


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0