har SSU nycklarna till himmelen?

...man borde utgå från att alla får syndernas förlåtelse och att alla också kommer till himlen.

På  http://www.ssu.se/index.php?p=2 kan detta påstående läsas som en del i ett öppet brev som uppmanar över 800 präster att avgå. De man avser är dem/vi som undertecknat det jag tidigare på denna blogg kallat Kalin-deklarationen.
Det är fantastiskt - jag hoppas ironin syns mellan raderna - att att det största partiets ungdomsförbund i den stora frågan om evigheten och hur den blir kan ge så tydliga anvisningar och jag undrar vilken ny uppenbarelse man nu stödjer sig på. I och för sig vill också jag innerst inne att alla skall komma till himlen men jag tror inte frågan avgörs av ett gemensamt uttalande från landets SSU-distrikts-ordföranden. Jag måste nog fortsätta att utgå från att de som tar emot syndernas förlåtelse i tro på Kristus som kommer till himlen. Så lär nämnligen både Bibel och kyrka och det känns tryggare att i evighetsfrågorna luta sig på de auktoriteterna än på ett religiöst neutralt politiskt partis ungdomsrörelse. Det kommer att bli kul, eller åtminstone intressant, att bli att se hur den socialdemokratiska partidelen Broderskap reagerar på SSU-utspelet.

Att sedan brevförfattarna dessutom totalt och hopplöst missförstått innebörden av kyrkomötets beslut är enormt pinsamt. Vad beslutet innebär är ju helt begripligt för var och en som är elementärt läskunnig. Majoriteten i kyrkomötet, inklusive den socialdemokratiska gruppen, tog ju i demokratisk ordning beslutet att det är helt korrekt att avstå från att medverka vid välsignelse av samkönade partnerskapsrelationer. Och i ett demokratiskt samhälle och en demokratisk kyrka är det givetvis helt tillåtet, till och med önskvärt, att människor gör sin uppfattning hörd. Detta gör ju att det är helt och fullt politiskt korrekt att vara "Kalin-deklarant". Detta gör att SSU ljuger som hästar travar när de försöker inbilla sig själva och andra att de som signerat Kalis deklaration håller på med något slags odemokratiskt fuffens. I stället är det SSU som beskär demokratin genom att inte kunna läsa beslutsprotokoll, genom att fara med lögn om dem som har annan mening och genom att driva en åsikts-utrensnings-linje.

Som socialdemokrat är jag bekymrad över denna enfald. Det skall bli intressant/kul att se hur/om kyrkomötets socialdemokratiska ledamöter med Burell i spetsen kommer att räta ut missförstånden och lurva till SSU. Det vore onekligen på sin plats! Gör man inte det är man ju medlöpare till svamlet och respekterar inte de beslut man själv varit med om att fatta.

Läs också Kyrkans Tidnings artikel om detta på
http://www.kyrkanstidning.com/ArticlePages/200512/16/20051216110910_Headline357/20051216110910_Headline357.dbp.asp


Kommentarer
Postat av: Fredrik Norberg

Se där: nu har SSU svaret som bara Gud kan ge! Profter?! =0

2005-12-17 @ 00:27:50
Postat av: Fredrik N... igen

"Profeter!?" skall det stå...

2005-12-17 @ 00:28:55
Postat av: Anna

Får väl för en gångs skull hålla med Fredrik, och även dig då Stig (grattis på namnsdagen). SSU borde skaffa sig en trehjuling, eftersom de är helt ute och cyklar - på en för stor cykel (eller nåt). Anna

2005-12-17 @ 22:59:22
Postat av: Herr M.Stålnacke

Oj,oj,oj....Vad håller dom kära SSUarna på med?
Tidigare i år beskyllde dom V med Ohly i spetsen för att inte vara ett demokratiskt parti, pga hans uttalande om att han är/var Kommunist.
Man börjar ju fundera på om Persons maktarrogans börjar smitta av sig på SSU... Hink och spade, och en sandlåda ger jag SSU i julklapp.

2005-12-18 @ 19:16:30
Postat av: Madonna

Grattis på namnsdagen!
Tyvärr hade inte en fd elev tid att besöka skolan i samband med besök hos oss. Hon prioriterade oss. Visade henne våra bloggar(din oxå) så hon kanske besöker den i framtiden.

2005-12-21 @ 00:00:58
URL: http://madonnas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0