snart börjar skolan...

En lång het sommar går mot sitt slut. På något sätt har jag inte vant mig med att ha sommarlov utan har jobb-och-ledighets-kalendern (en modifierad variant av Skalmans mat-och-sov-klocka) inställd på semester. Missförstå mig inte! Jag klagar inte utan tycker sommarlovet är  bra men jag är inte riktigt van.

 

Nu har jag tuggat det i kanten. Under början av sommaren arbetade jag med en så kallad kort kurs. Folkhögskolan var samverkanspart med Älvsby församling i arbetet med konfirmander. I nästa vecka tuggar vi lovet litegrand genom en utbildning av en typ vi kallar betalkurs. Det är en utbildning och övning i krishantering for personalen inom ett rektorsområde i Piteå kommun.

 

Så mitt i ledigheten och mitt i bärsäsongen börjar hjärnan vad gäller tankar på jobbet lämna tomgången och värma upp. Ett möte med ett par anhöriga till en elev jag fick möta förra teminen och deras berättelse vad skolan betytt för deras familjemedlem gjorde mig riktigt motiverad att starta på nytt. Det gjorde mig än mer övertygad om att folkhögskolans behöver gå vidare i att skifta syn på sitt uppdrag.

 

Vi har arbetat som att det gäller att producera behörigheter. Ofta har vi då också fått upprättade människor som biprodukt.

Vi behöver justera siktet så att vi ser uppdraget som att producera upprättade människor, eventuellt med behörigheter som biprodukt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0