knasalöpet...

Jag är ännu inte helt frisk!
Alltså när det gäller det som man kan tillfriskna från.
Ålder, åsikter, egenskaper och karaktär – sånt är hopplöst.
Men feber, halsont och snuva kan ju faktiskt bli bättre – och det har det blivit.
 
Men ohälsan innebar ett stort offer igår lördagen den första mars. Farfar – alltså jag – led alla kval och mätte upp min självömkan till helt oanade nivåer. Jag var ju så förkyld att jag inte kunde följa när lilla Tyras farmor for till Luleå för att med alla andra släktingar fira barnbarnets fyraårskalas. Det blev ingen tårta* och ingen bamsekram. Men det är bara att bryta ihop och gå vidare. Den lilla tösen blev i alla fall rejält uppvaktad av de andra.
 
Vasaloppet har gått av stapeln denna grådaskiga söndag. Knasalöpet vore ett bättre namn. Inga spår höll. Mulet, blötsnö, vatten och tjafs gjorde att det liksom spårade ur över hela linjen. Men enligt TV är de flesta ändå på gott humör. 10000 är kvar i spåret såhär strax inemot klockan 3.
 
Jag funderar dock i min stillhet och stelhet: Om vädret den gången dalkarlarna skidade ikapp Gustav Eriksson Wasa när han beslutat sig för att dra till Norge hade varit som idag hade vi alla varit danskar. Jag gissar att Moraborna om de sett ut ut genom fönstret och funnit vädret varit som idag hade kommit fram till det enda intelligenta: Näää gubbar! Det här skiter vi i. Han får fara.
Och så säger folk att vädret inte spelar roll...
 
I morse slog jag i vart fall ner min lätta feber med ett par Alvedon och gick till kyrkan för att leda dagens Högmässogudstjänst. Rösten höll – nästan. Dubbleringsgudstjänsten på äldreboendet Fluxen omhändertogs dock av en trofast kollega – här på bloggen kallad Brunetten – som hann ner till den efter att ha ansvarat för Högmässa i Vidsel.
 
Det var inte så mycket folk i gudstjänsten i Älvsby kyrka – 34 stycken ”bara”. Och nästan hälften var så kallade ”nysvenskar” plus några konfirmander. Kanske bearbetar jag mina fusklappar något och återkommer i ett eget blogginlägg med dagens förkunnelse. Den som läser får se.
 

*  Bilden är Tårtan med stort T. Barnets morbror är en fena på dylika konfektyrer. Som synes.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0