viktig syssla

Lördag kväll var jag barnbarnsvakt!
Viktig syssla.
Jag lanserade idén för de små att det inte var så.
I stället var det Tyra (4) och Adrian (2) som var farfarvakter.
Den större protesterade och argumenterade.
Den sortens omvänd vakt- och maktförhållande störde hennes sinne för ordning.
Den yngre avfärdade bara det hela.
Tre gånger ropade han Affa koki!
 
Men vi hade börjat kvällen med att hela flocken vara på Musikens Makt på Gültzaudden – barnen, deras fader och vi ½gamla*. Musik och en massa folk. Stånd och bås för samhällsinformation, politiska partier, käk mm. Inga öltält eller liknande så det fanns ingen berusning jag la märke till. Det var Kultur och festival – typ. Inte fest. Och mycket folk**.
 
Jag och de två små for hem strax efter 8. Vi spelade ett par omgångar Alfons-memory*** innan de pjamaserades och vi såg på Tom och Jerry tills de somnade. När så skett tog jag fram min medhavda lilla dator och började skriva ett blogginlägg – som blir nästa. Skriverier i kategorin Farfar funderar ges alltid prioritet. Skrev på det andra, alltså nästa, tills sonen och hans moder kom hem strax innan midnatt och det var dax att ratta till Älvsbyn. 
 

*  De smås moder var inte med. Hon var på något sorts tjejkalas där det skulle förtäras ett antal kryp från den biologiska överfamiljen Astacoidea. Att välja sådant käk i surströmmingstider har jag aldrig förstått.
**  Men inga frimärksskjorteförsedda präster såg spatsera kring i folkvimlet. Staden med omnejd har en hel massa sådana typer som skulle kunna finnas med när deras församlingsbor väljer att samlas utomhus vid evenemang av detta slag. Om man nu vill vara folkkyrka alltså.
***  Memory med småbarn är en förödande rolig kampsport. Jag agerade mest domare och kunde märka att den större utvecklat lite vinnarskalle medan den lille var lika oförblommerat lycklig när storasyster vände två rätt som när han själv tog ett stick.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0