1300 – till vad?

Varje semester har minst en dag man helst ville undvika. Så också denna. Det var om söndagen förra helgen. Lite krångel och bristande entusiasm hade jag visat men evenemanget kom ändå – som något i och för sig halvt nödvändigt. Kanske.
 
Det handlade inte om att skjutsa den yngre av döttrarna till Luleå för att hon därifrån skulle åka med annat folk hem till Björkliden. Sådant är OK. Kul att hon stannat hemma* en vecka men hon har ju sitt liv nu. 
Det handlade om att fara till IKEA i Haparanda! Huvva! Ryyyys! 
 
Nu var det inget planlöst besök det var frågan om, sånt som en del människor faktiskt kan göra. Alltså fara till IKEA bara för att göra en utflykt, bara för att titt, bara för att... Sådana är inte vi. Vi hade konkret ärende faktiskt. Bokhyllor! Vi har ju ändrat en del i fastighetens interiör och skall fortsätta med det. Nya och fler bokhyllor blir då på tapeten** vilket var orsaken till resan. I tanken att också omonterade hyllor i IKEA-förpackningar kan anses vara skrymmande ting monterades last- och skidstället på bilen, vår lilla Volvo S40. Och så bar det iväg.
 
Vi fann våra hyllor men mätning visade att lastutrymmet i bilen var för kort och bakluckan var för liten och så mycket fastsurrat på taket inte skulle vara en nämnvärt lysande idé.
Dom får leverera hem skiten! blev därför vårt samfällda och nödtvungna beslut.
 
Men, och detta är det allvarliga: Vid kassan fann vi att vi i vagnen hade grejer för 1300 spänn! Oplanerat jox som vi inte alls upplevt behov av. Plus ett par lampor för 400 men där var vi ombud för den yngre av sönerna, så det är ju liksom OK. Men oplanerat väck med 1300 skandinaviska pesetas – är det vettigt? 
 
Bara 1300!! Det var inte farligt!
Våra IKEA-vallfarter brukar kosta mycket mer.
 
Jag vet att en del tänker så och egentligen är det väl inte summan som är det stora problemet***. Det är plattfallet i kommersialism och konsumism jag ogillar – typ.
 

*  Orden hem och hemma har som synes flera betydelser, både här och där.
**  En enkel utseendelösning vore tapeter med bokhyllemönster – klicka på bilden blir den större. Lagringsproblemen med rot i den Bibeltanke man kan läsa i Predikaren 12:12 skulle dock med den lösningen förbli olöst.
***  Både jag och madammen har hälsa och arbete så vår sammanlagda realinkomst har på grund av jobbskatteavdrag och andra fördelningspolitiska orättfärdigheter ökat markant de senaste åren. Oaktat detta har vi varken röstat vi eller kommer att rösta på den politiska liga som nu leder landet och roffar från dem som litet har för att ge till dem som redan äger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0