devolution?

Så börjar då folket samlas för Midsommar. Hela kvartetten ungar väntas. I tre fall medför de var sin viktig andra person och i ett fall dessutom två små som tillhör nästa generation. Alltså skitkul. Nu natten mot Midsommarafton är tre på plats – och då även barnbarnen Tyra och Adrian.
 
Om den yngste – Adrian lite mer än ett år gammal – kan sägas: Nu klättrar han! Drar sig upp överallt. Utan förstånd i skallen. Alltsammans i en farlig fart. Bilden invid blev i och för sig en misslyckad historia då jag inte använde blixt men den blev ändå lyckad i vad den framställer: Gossen rör sig som ett suddigt streck! Hans klätterförmåga får mg att ana att Darwin hade fel – han som menade att människorna härstammade från aporna. Det är precis tvärtom! Den lilla apan härstammar från människor! Detta är dock inte en ny insikt. De egna barnens barnbordsskick för många år sedan fick mig att fundera i samma banor. Då formulerade jag min ”Strömbergssonska devolitionsteirin”, alltså läran om ”oarternas uppkomst”.
 
I detta läge är humöret är med andra ord ganska gott. Till och med mycket gott. Ids inte ens bli irriterad av att kommentarer till förra blogginlägget noga ser till att undvika vad som är den översatta artikels poäng – att regeringskrafter i Israel vill skrota den fredsplan landet ändå gått in för. Tycker i all min enfald att det är ett allvarligare problem än att ett och annat torg har uppkallats efter någon arabisk terrorist. Detta särskilt med tanke på att en hel stad i Israel uppkallats efter grundaren till den terroristgrupp som bland annat mördade den svenske fredmedlaren Folke Bernadotte.
 
21 juni gryr snart. Årets ljusaste dag. Hädanefter mörknar det!

Kommentarer
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Om jag inte är felunderättad Stig Strömbergsson Födelsedag: 21 juni (fyller 60 år)

Jag säger grattis, trevligt att fått lära känna dej, önskar dej många fina år i framtiden och i tjänst för din kyrka.

2013-06-21 @ 09:33:38
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/
Postat av: Staffan Wadström

Får också säga Grattis till att du idag uppnår mogen ålder. Trots att du noga undviker ett av fredsförhandlingarnas problem. Palestinierna, från Yassir Arafat till dagens Hamas och ­Mahmoud Abbas, hatar Israel och saknar en äkta fredsvilja. Så det finns två sidor även av detta mynt.
Glad Midsommar!

2013-06-21 @ 10:28:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0