hyrt ett vrak

Jodå! Så är det. Jag har hyrt ett vrak. Eller i vart fall blivit kund hos biluthyrarfirman Rent a Wreck där vi reserverat en liten lastbil – volym ca 16 kubikmeter – som vi plockade ut i Luleå igår söndag eftermiddag. Utplockandet innebar att vi faktiskt smet från dopkaffet lite grand.

För det var ju gårdagens stora event. Händelse alltså. Inte dopkaffet men väl Dopet. Lille Adrian Natanaels dop. Han döptes i Nederluleå alias Gammelstads kyrka. Han – Adrian alltså – är mitt/vårt barnbarn. Han är Tyras lillebror och givetvis var det högtidligt värre. Stort.

Blev det inte farfar som döpte?
undrar en del.
Jag har fått sådana frågor. Näpp! Farfar är farfar! Bästa ämbetet på jorden.
Barnets föräldrar, alltså farfars son med fästmö, har valt att låta prästerna i den församling där de bor genomföra att lille Adrian förenas med Kristus och hans kyrka. Bra! tycker farfar! Det betyder att församlingen har och (förhoppningsvis) tar ansvar för den unga familjen. Att farfar ber och berättar är ju bara SÅ självklart. Prästen som döpte – tidigare elev åt farfar – skötte uppgiften med den äran och har uppdraget! Sådetså!

Lille Adrian döptes alltså och givetvis filmades det. Av någon krånglande anledning fick farfar inte till det sent igår kväll – alltså en film på ANDRA BLOGGEN. Han skall fixa det vad det lider.

På eftermiddagen hyrdes ett vrak och med den bilen for idag om måndagsmorgonen farfadern och farbrodern till Östersund för att bistå äldsta fastern i hennes flytt till samma stad som Adrian och Tyra – alltså farfars dvs mina barnbarn om någon ännu inte fattat släktskapets vindlande krokar – bebor. Just nu sitter farfar – alltså jag – i fasterns* kök mitt i flyttandets kaos pimplandes ett glas vitt och skall snart knyta sig. Alltså sova. I morgon fixar jag och farbrodern alias lillebrodern färdigt medas tösen alias storasystern gör sin sista jobbdag. Om kvällningen reser vi norrut igen för att efter en påvvernapp i Älvsbyn några timmar natten mot onsdag leverera flyttlasset i Luleå i sådan tid att uthyrningsfirman Rent a wreck kan få tillbaka sin bil senast 16.30. Annars kostar det 2½ tusen mer.

Dopet igår då? Blev det fint?

Jajamen! Det var SÅ högtidligt – tycker farfar. Säger därmed exakt samma ord som Adrians och Tyras pappas farfar brukade säga vid dop, luciatåg, familljegudstjänster och konfirmationer som hans barnbarn var med i: Det var riktigt högtidligt!**

Gud har gett oss en gåva – Adrian Natanael.
I dopet fick Adrian Natanael Guds gåva – barnaskap hos Gud.
Natanael betyder Gud har gett.

Kategori för detta inlägg? Behöver någon undra? Farfar funderar – givetvis!
En illustrerande bild kommer att ersätta – av bilvraket fixat med silvertejp.


*  Som liten kallad Snuppan och den äldsta av Adrians och Tyras pappas syskon.
**  Märkligt egentligen att jag känner mig mer och mer befryndad med min far allt efter som åren går trots att han nu varit död ett tag. Med liv och lust gick han in för livets stora glädje – de fyra barnbarnen. Alltså våra barn. Gubben blev raint geudat som det heter på ortsmål. Så också jag. Raint geudat när det gäller småtyperna och uppdraget, nöjet och förmånen av att vara farfar. Givetvis var min mor alias våra barns farmor lika geudat men av diverse genusrelaterade faktorer är der pappa jag mest känner igen mig i – i rollen som farfar.
Trackback
RSS 2.0