lugn och tidig

Lilla Tyra har varit här!!

Eventuella nytillkomna bloggläsare informeras härmed att Lilla Tyra är Barnbarnet med stort B. hon är boende i Luleå med sin hulde fader – som liten här i fastigheten ibland kallad Hattefnatten – och sin moder. Fredag kväll anlände den unga familjen för ett par dagars rast vila för föräldrarna och nöjsamma tidiga aktiviteter för barnet och di gamle.

Det är en väldig sprutt på folk som snart är ett år och åtta månader. Det finns kut i benen så det är inte sant. Och gott humör i kombination med bestämd vilja. Många nya glosor finns det och förmågan tilltar att kommunicera det mesta av sina tankar till andra ökar liksom förmågan att välja och vraka bland det hon vill och inte vill förstå. Ovanpå allt detta är hon sök som socker. Givetvis!! – hon är ju ett barnbarn. Mitt och madammens.

På ANDRA BLOGGEN finns (snart) en drygt två minuter lång film som ger en liten inblick i vad som sig under helgen tilldragit havit - här. Kanske är den dock inte helt rättvisande enär jag valt att visa hennes lugna stilla lek och den bokläsande mer intellektuella sidan av personligheten som bland annat kan yttra sig så att hon tar ett par böcker i näven, säger ”åttan” för att där blöjlös avnjuta att få litteraturen läst för sig – utan att ”göra” ett dugg*.
I stilla ro kan man naturligtvis avnjuta en glass och ta en söndagsmorgonpromenad till lekparken - OBServera de långa skuggorna - i filmen alltså.

Nu har de åkt för ett tag sedan för att under en ny vecka möta studier och dagis.
Själv laddar jag för jobbet i morgon och veckan. Och jag ligger efter. Oleckligt** efter.


*  Lusten att läsa på dass måste vara ett farfarsarv men jag valde att inte filma sånt – varken hennes eller min.
**  Dialekt för – just det: byt e mot y.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0