jag – ett regigeni?

När dendär Peter Jackson skulle göra Ringen-filmerna baserade på Tolkiens bokverk valde han att sprida ut handlingen på tre filmer där särskilt den sista blev väldigt lång. Nu lär han – enligt vad äldsta dottern sagt mig – vara i färd med att göra film av boken Bilbo av samme författare. När jag erfor att det skulle röra sig om två(!) filmer kom jag att fundera över hur man kan få ihop det av den betydligt mindre boken. Dottern gav något sorts svar om att parallella händelser bara antydda i boken mer eftertryckligt skulle ges filminnehåll så att resultatet skulle komma att innebära två biobesök.

Egentligen tror jag inte på hennes historia. Eller i vart fall har jag den tilläggsuppfattningen att man i stället för att göra en film om 3½ timme som kostar 150 spänn att titta på så gör man två filmer om vardera två timmar som kan beses för 100 kronor styck. Hundrafemti är ju ganska många slantar för att skaffa sig rejält nött sittläder. Hundra pengar verkar billigare – absurt nog också sedan man lagt dit en hundring till samt dessutom sett om den första.

Varför nämner jag detta?
Varför ids jag blogga om regigenidragen bakom Ringenfilmerna?
Svar: Jag har också producerat film! Två stycken denna molniga lite regntunga måndag.

Jag är knappast ett regigeni av Jackson-klass och även om jag inte når hans kvaliteter har jag fast min statist- och rekvisitabudget är mer begränsad huvvaligen intressantare utgångsmaterial att arbete med. Bloggläsaren – särskilt den kroniske återkommaren – anar nog att det nu rör sig om att jag i Windows Moviemaker klippt till så kallade Tyra-film* då barnbarnet som tidigare berättats helgvistats hos sin farmor och farfar – alltså hos oss.

I inlägget parker och bad på ANDRA BLOGGEN kan resultaten beskådas. Först en dokumentation av lördagens besök i ett par av ortens parker** och därefter filmatiseringen av söndagsbadet. Viss funderation har jag nog när det gäller filmkamerans skärpeinställningsförmåga men dramatiken kvarstår.

Lilla Tyra har alltså varit här.
Liksom de egna barnen höll igång i motsvarande ålder håller hon igång hela tiden pysslande, pratande och vandrande fram och tillbaka. Mer än de egna barnen håller hon dock en igång – om läsaren fattar skillnaden. Mycket som var ryggmärg och rutin för 20-25 år ges idag aktiva tankeprocesser i genomförandet och man är liksom mer fokuserad. Och har sannolikt därför roligare.
Nu är barnet dock hemma hos mor och far dit hon skjutsades av sin hulde farfader i går seneftermiddag. Väl hemma avnjöt gubben VM-finalen i damernas fotboll och fick se Japan efter 45+45+15+15 minuters spring och skubb slå ut favoriterna i straffsparkar.

Andra aktiviteter som läsning av böcker eller skrivande av snillrika blogginlägg ryms som inte i schemat vid celebra besök av denna typ vi avnjutit. Dock är denna dag en regntung måndag och vi får se vad som framledes händer.


*  På min hårddisk kallas filmerna tyra20110716 och tyra20110717 och är tre respektive drygt två minuter långa.
**  I den ena parken var det internationell utefest för integration och försyskning. Mer om aktiviteterna i samband med den succén kan läsas här och här.


Kommentarer
Postat av: SSu

Haha, din roliga jämförelse med ringenproducenten får mig att titta på två filmer jag annars skulle ha lämnat till dina närmaste familjemedlemmar att titta på:-D

2011-07-19 @ 06:14:08
URL: http://stigsundstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0