annandagen och...

Hej!

Jag heter Tyra.

Jag är snart tio månader och har lånat mig en dator och sitter å skriver. Jag har ingen egen blogg att publicera mitt skrivande i – har inte ens en egen fäjsbåck – men jag får låna farfars. Det går nog bra. Farfar är faktiskt hyfsat snäll och dessutom ganska lättlurad. Fast det var en underdrift. Han är faktiskt duktigt manepelerbar – eller vad det nu heter.

Jag och min mamma och pappa kom i alla fall till farmor och farfar på Annandagen. Det är det första jag vill berätta. Ur min golvnära synvinkel verkar det ändå lite konstigt. Varför heter det Annandag när den dagen är som vilken annan dag som helst? Som jag ser det. Märkligt. Jag gissar att det är en såndär konstighet som några vuxna hittat på. Det är ju i alla fall välling å blöja å leka å gröt å potta å sova å byta å... – ni fattar: säjm prosider as ävry daj, om ni ursäktar min engelska. En dag är som vilken annan-dag som helst.

Dethär med en Annandag som är som vilken annan dag som helst är en sak som visar att vuxna inte kan vara speciellt smarta. Det är min enkla tes. Några dagar hos farmor och farfar ger många ytterligare belägg för samma sak. Särskilt farfar framstår som lätt korkad, om jag skall vara ärlig. Men han är en stor tillgång när man inte vill krypa – faktiskt. Han kan tänka sig att kånka runt med mig i famnen i rum efter rum som han inte verkar ha någon koll på trots att han bor i huset sedan långt innan pappa föddes*.

Att farfar har noll koll visar sig bland annat att han frågar Var är lampan? i vartenda rum han bär in mig i. Och flera gånger i samma rum med bara minuter emellan. Är det smart? Tyder mest på att han inte fattar ett dugg. I alla fall inte när det gäller elen. Men han blir skitglad när jag kastar en förströdd blick på armaturen och säger mm-pa.
Han verkar också tycka det är kul att bygga torn av klossar. För att han ska kunna hålla på med det måste ju någon riva tornen. Jag ställer upp på det, eftersom han verkar tycka han har rolig när han bygger.

Vi kom alltså på Annandagen och var till en annan dag. Och sedan till en annan dag till – idag. Nu bär det hem till Luleå till min egen tvåa på Porsön. Där har jag två medfödda tjänstehjon som är bra att ha till det mesta. De fixar tvätt, mat och allt jag för livets uppehälle behöver. Trevliga typer, faktiskt. Var och var annan dag.

Undrar förresten vad farfar blir till att göra nu när jag inte är där som umgängesterapeut. Troligen redigerar han film. Han verkar ha det som hobby. Och så lägger han filmsnutten på ANDRA BLOGGEN där du som läser dethär kan titta. Klicka här.

Ja, det var allt jag ville berätta denhär gången.
Ha det bra tills jag hör av mig en annan dag.

Tyra
 


* Alla pappas syskon är efterhusfödda – till och med faster Kattis. Hon är så urgammal att hon börjar blanda om vem hon är. Kaster Fastis kallade hon sig själv igår. Och så säger dom att jag inte kan prata ordentligt.

Kommentarer
Postat av: Mormor Maria

Jättebra skrivet, Tyra!! Undrar om farfar fick läsa igenom det innan det publicerades....:)

2010-12-29 @ 09:11:13
Postat av: Tobbe

Helt rätt Tyra! Din farfar har blivit lite knasig.

2010-12-29 @ 17:41:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0