tråkigt!

Nu är det snart dags att ge sig tillbaka till folkhögskolan för fortsatt arbete men det är inte det som är tråkigt. Tvärtom. Som jag tidigare sagt tycker åtminstone jag att det är stimulerande att arbeta med ungdomarna i 15-årsåldern. Vad de tycker om att arbeta tillsammans med mig vet jag dock inte. Kanske tråkigt – vad vet jag.

Jag gick av mitt arbetspass igår vid 14-tiden och skall hoppa på igen idag runt 15 för att jobba till 23. Vi har ett arbetsschema som skall uppfylla all rättfärdighet vad gäller sammanhängande tid, dygnsvila och ho vet vad. Nya arbetstidsregler som skall förhindra att man jobbar nonstop kringgår vi bara på marginalen då vi har en noggrann planering vad gäller ledarnas på-plats-tid respektive möjlighet till frånvaro. Det är alltså inte heller det som är tråkigt.

Det som är tråkigt är att igår när jag kom hem var Tyra fortfarande kvar men från i går kväll är tre-dagars-besöket slut. Nu ligger inte på fårskinnet i rummet någon glad liten propp som jollrar, skrattar och på alla sätt förnöjer och sysselsätter det gamla strävsamma paret farmor och farfar. Tomt – typ. Och det är det som är tråkigt.

Det är alltså inte något allvarligt som är tråkigt – bara en larvig farfar som saknar.

Ur senaste Tyra-filmen som kan betittas här togs bilden ovan som visar att också Tyra kunde ha ögonblick då hon tyckte det var tråkigt. Några ögonblick strax innan insomning eller strax innan matpåfyllning och de 7½ sekund det tog för henne att efter det att nappflaskan försvunnit ur munnen fatta att hon var mätt. Då kunde det vara tråkigt. Annars var det kul och hon var glad hela tiden. Det är i mitten av filmen som tråkigt-scenen bilden kommer från kan beskådas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0