liteavvarje

Madammen i mitt liv fyller år varje år. I detta är hon inte på något sätt unik utan det är en åkomma som vidlåder oss alla. I hennes fall rör det sig om dagens datum och därför kom barnbarnet Tyra med far och mor för att fira jubilösen med present och tårta för de vuxna. Tårtan hade födelsedagstanten dock bakat själv.

Tyrabesök betyder farfarsproducerad film här på ANDRA BLOGGEN.

I morgon drar höstterminen igång på allvar. Eleverna kommer till skolan och det är alltid både kul och intressant. Veckan senare fylls så upp till komplettiteten då höstupplagan av Svenska kyrkans grundkurs inställer sig. Det är inte världens rusning till den kursen i höst. Cirka dussinet bara. Det förklaras bäst av att vi under våren genomförde en försöksvariant av sagda kurs, bantad, på halv fart och med stora inslag av arbete på distans över nätet. Det blev 16 personer som gick den då. Alla dessa skulle inte ha möjlighet att gå en ”vanlig” grundkurs utan kom att kunna gå den just för att den såg ut som den gjorde men ett halvdussin hade nog kommit i höst om vi inte gett möjligheten att läsa på det sätt som vi gjorde i våras. Således har vi nog i viss mån fiskat i egna vatten och att det av den anledningen blivit en ganska liten höstkurs. Viktig i alla fall!!

Några av eleverna vid förra läsårets Volontärlinje drar söderut i dagarna. En har redan farit för volontär insats i Sydafrika och fyra flyger till Malawi ungefär nu. Och så är det en som skall volontära i Göteborg. Skall bli intressant att följa deras öden och äventyr. Internet är toppen!!
Ny volontärgrupp kommer i morgon.

En vecka har gått sedan konfafotbollen firade sin Mässa med konfirmation och nu börjar anmälningar ramla in för nästa sommar vilket är både intressant och utmanande. Då jag tror alla konfisarna är mina så kallade vänner på Facebook har jag kunnat utläsa att de tyckte det var bra. Återträff skall planeras.

Fredssamtal för Mellanöstern skall dra igång. Israel och Palestinska myndigheten skall inom ett år med USA (+EU, FN och Ryssland) som mellanhand prata sig fram till en fungerande tvåstadslösning. Värt att be för och på alla sätt stödja. Nu skall man aldrig säga aldrig men jag misstänker att sista tåget går nu för alla parter. Fortsatt ockupation av Västbanken (och Golan), koloniseringen av palestinska områden osv måste Israel låta ersättas av en fred som baserar sig på rättvisa och försoning. Ges inte palestinierna känslan – och verkligheten – att de blir sedda och får sin rätt kommer de alla att som en man vända sig till extremisterna inom Hisbollah och Hamas och se dem som enda alternativet. Och Iran.
Dessutom har Obama ett fredspris att leverera.…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0