delad håg

Att jobba på konfirmandläger tar sin tid och är mycket givande. I alla fall för mig. Tappra ungdomar är det men nu börjar en veckas oavbruten lägervistelse med fullt program ta ut sin rätt. 3-4 lektionstimmar varje dag plus 2x2 timmars fotbollsträning samt kvällsaktiviteter, att alltid samvara, måltider, delade rum och visst nattsudd tar ut sin rätt. Några av dem börjar således bli lite repiga i lacken.
Vi ledare växeldrar och avlöser varandra men arbetsdagen blir full även för oss. Och tröttande fast den till exempel idag fick ett inslag av att i solen och värmen fara och bada. Ett trivsamt sätt att bränna (ut) sig – typ.

Ändå är min håg lite delad mellan det viktiga ich stimulerande arbetet och hemmets icke nu helt lugna vrå. Det är nämligen så att Tyra – det vackraste barnbarnet som finns – detta veckoslut är inackorderad hos sin farmor och farfar, alltså jag och min madam. Föräldrarna tyckte att Lulekalaset och en drygt fem månader gammal sockerbit inte var kompatibla storheter och för att de skulle kunna träffa sina kompisar varav de flesta saknar typ-Tyra-sötnosar så kom Tyra till Älvsbyn för att skämmas bort lite – om det går att skämma bort ett så litet barn.

Vi har kul!
Hon får uppmärksamhet all sin vakna tid.
Vi kittlas, leker, pratar, busar, sjunger och står i.
Och så filmas det naturligtvis!

Följs denna länk hamnar läsaren på ANDRA BLOGGEN där två minuters varierande ansiktsuttryck kan beundras.

Till sist:
Under vilken av de olika kategorier jag sorterar mina inlägg i skall nu detta inlägg inläggas?
Ska det bli Farfar funderar eller Folkhögskola?
Svaret på frågan kan läsaren se nedan.
Bilden – som är ur filmen – kan vara en ledtråd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0