sen fredagkväll

Jag befinner mig just nu i norra Uppland på besök hos svärmodern. Madammen i mitt liv tågade ned med start sistlidna söndagskväll och jag anslöt med nattåget onsdag kväll. I morgon lördag reser vi dock norrut på nytt så i vart fall i blev det i mitt fall frågan om ett kortisbesök.


I början av veckan, innan jag for, ägnade jag och yngre sonen oss åt diverse byggnationer. Vi bor i sluttningshus vilket gör att gårdsplanens fram och baksida har en vånings nivåskillnad. Sonen rev den gamla trappan utomhus samt spikade samman en ny medan jag böt ut två av de tre stolpar på vilka balkongen vilar. Ett tag blev det faktiskt ganska spännande då grejer hoppade ur läge och balkongens hörn kom att sakna stöd. Fast det gick bra.


Natt mot torsdag åkte jag alltså söderut för att möta svärmor, svåger, en svåger till och en ingift svägerska. Kul resa med möjlighet att under några timmar få lära känna en person jag bara träffat som hastigast en gång men nu råkade befinna sig på samma tåg. Väl framme i Uppland har jag fått köra den minsta bil jag rattat sedan jag i slutet av 1970-talet slutade äga en ljusblå Wolksvagen 1600. Som hyrbil betraktat blev det riktigt riktigt billigt men att sätta sig i den var som att kränga på sig en ryggsäck. Bild på tändsticksasken ifråga kommer att läggas in gissningsvis på söndag när jag kommit hem och kunnat redigera kameraresultatet.


Sommarlovsläser givetvis en bok som jag kommer att beröra i ett kommande inlägg. Dock kan jag redan nu antyda att jag finner palestinsk kristen befrielseteologi - det är vad boken handlar om - väldigt intressant.


Söker naturligtvis också via internet följa "debatten" utifrån de engelska biskoparnas artiga påpekande att Svenska kyrkan burit sig ojuste åt när den inte levt upp till sina löften och åtaganden om hur man skall gå till väga när man skall göra förändringar i sin kyrkolära. Onekligen intressant och allt mer märkligt är att Wäjeryd fortfarande inte framträtt eller ens har en ställföreträdare som talar å hans vägnar.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Ringde dig för några dagar sedan men din yngste son sade att du farit till mormor (hans alltså) vilket ju visar sig vara sant. Han hänvisade mig till din mobil men precis som tidigare kommer jag ej fram på den. Men jag vill gärna snacka med dig undder helgen.

2009-07-18 @ 11:30:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0