kalas och fullt hus

Idag, Pingstdagen, har värmeböljan tagit tvärslut. En del av de som några dagar fyllt fastigheten med sin närvaro har också rest och det kan bli läge för en liten summering.

Torsdag
var det som jag redan nämnt läsårsavslutning på folkhögskolan. Och varmt.

Hur vår skolverksignorerande avslutningsgudstjänst gick till och vilka kommunalförbjudna saker som  där ingick aviserade jag att jag kanske skulle återkomma till. Det kanske jag gör – men inte nu.

Fredagen
var en dag i förberedelsernas och kalasets tecken. Kalaset gällde äldsta dottern – kallad Snuppan som liten – som nu har studerat färdigt och blivit språkfröken i svenska och engelska för gymnasister. Till detta uppnådda studieresultat har hon ävenledes redan till hösten jobb – ett vikariat. Enda macklet med vicket är – ur pappans synvinkel – att det är i Östersund dit det inte finns några vettiga kommunikationer.

På fredag kväll skulle tösen firas med kalas i trädgården för familj och vänner. Givetvis hade lillasyster – Snorvan som liten – infunnit sig tillsammans med en för henne viktig jämnårig mansperson – jag har inget smeknamn på honom (än). Lilla lillebrodern – Heffaklumpen – har lagt tentamina bakom sig och var på plats och den större lillebrodern – Hattifnatten – dök efter att ha arbetat klart för dagen vad det led upp tillsammans med fästmö och släktens yngsta: Tyra – hon som på bilden hjälper sin faster med paketen.

Mellan raderna i detta omständiga sätt berätta om barnen skall läsas att jag är oerhört glad, stolt och tacksam för hela kvartetten. Och de som de så att säga ”dragit med sig”. Stolt över alla, men denna gång var det ju en av dem som främst stod i centrum. Därför fanns också på kalaset andra hon bjudit: ett antal ungdomsvänner och ett par för henne viktiga andra vuxna.

Det här med ungdomar och vuxna är i och för sig ett spännande begreppspar. Ungdomarna i trädgården var i 25-30-årsåldern vilket betyder att de nu är lika vuxna som vi var när vi förvärvade fastigheten. Unga vuxna är därför en bättre beskrivning av de som vi äldre vuxna kunde prata och diskutera allt möjligt med – med stort utbyte.

Det var alltså mat, dryck och umgänge!
Det var mycket trivligt och trevsamt!

Lilla Tyra fanns förståss med, men var inte fredagskvällens huvudfigur. Annat blev det på lördagen men för att få information om den dagen remitterar jag läsaren till inlägget trädgårdsdax med film på ANDRA BLOGGEN. Bilden invid är ur filmen och hennes omnämnande här räcker för att detta inlägg skall inplaceras i kategorin Farfar funderar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0