bemärkta dagar

Eller bemärkelsedagar. Sånt har det varit denna vecka. Två stycken värda att i förbigående nämna för dig, noble Bloggläsius.

 

Måndag den 19:e var en. Vi har inte brukat uppvakta varandra på födelsedagar men när han nu fyllde 70, en av mina kusiner i Skellefteå, fick jag ett ryck att överraska. Kontakt med hans lagvigda hade gett vid handen att han skulle vara hemma och därmed överaskningsbar.

 

Här kan nämnas att vi var sju kusiner på mammas sida, alla pojkar. En brödraskara om fyra med påtagligt åldersspann, ett brödrapar och så jag som var den yngste i flocken. De två äldsta i kvartetten lämnade Västerbotten på den tid då AMS – Arbets-Marknads-Styrelsen – betydde Alla Måste Söderut men den yngre halvan av brödrakvartetten, brödraparet och jag blev kvar i norr. Jag som växte upp i Luleå blev något norrigare än de andra fyra.

Jag är som sagt yngst av oss sju, 48 timmar yngre än han som fyllde år den 19:e. Det blev skälet för en snabbvisit för att lämna en skannad bild ur familjealbumet med texten Mats Östlund 70 år! Stort grattis önskar han i bakgrunden – som fortfarande är ung.

 

Mitt i värmeböljan var det inte dumt att med AC i bilen köra fram och tillbaka till Schtaan. Med barn och barnbarn i fastigheten blev det också ett tillfälle till lite lugn och ro.

 

48 timmar efter min kusins födelsedag blev det då dags för min egen – på onsdagen. Den firades av ganska lugnt men på kvällen åt vi tillsammans hela klanen – minus mågen som var på väg hem från Svalbard och sonsonen Adrian som hade nåt rajraj med sitt fotbollslag i Luleå. Uppätna och kaffade for alla sedan hem till sina nästen och kulor och jag och Primärhustrun blev allena i fastigheten för första gången på en vecka ungefär.

På torsdagen ändrades detta. Klockan 8 om morgonen hade Adrian av sin fader placerats på Älvsbybussen för att i förväg åka till farmor och farfar – dvs oss. Fem i nio var han framme. Orden i förväg indikerar att fler bemärkta dagar var att vänta framåt helgen.

 

 


* På pappas sida blev vi fler kusiner. 2+2+3+2+2+1=12. Av dessa är jag siffran 1 och näst näst yngst. Liksom på mammas sida är alla numera inte i livet.


Kommentarer
Postat av: Torbjörn Lindahl

Grattis i efterskott. Kommer till veckan och grattar personligen.

2023-06-24 @ 22:25:45
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Thorsten Schütte

AC i hem och bil är en välsignelse, annars hade turen till Midsommar hos dottern i Gbg varit tortyr och trafikfara. Torkan är oroande, vill inte igen hamna i av polisen avspärrat område nära en skogsbrand som 2018...

2023-06-26 @ 09:09:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0