road-trip 5

Idag, lördag 22:a juli, mötte vi när vi kom till Tärnaby och Hemavan den store norske invasjon. Kjempe-stor! Norska bilar överallt. ICA i Hemavan var packat med norrmän. Lukrativ gränshandel. Från Saxnäs som vi lämnat strax före 10 blev kontrasten stor.

 

I växling mellan regn och uppehåll nådde vi dagens resmål två och en halv timme efter start. Nu ska vi vara här en vecka och jag kan bara repetera det provisoriska blogginlägg jag gjort tidigare, det med rubriken hemavan innan denna serie road-tripp-inlägg. Veckans fjällprästeri innebär Mässa i morgon söndag 23 juli klockan 19, Önskesång på onsdag och Gudstjänst fredag samma tid.

Tilläggas bör att jag förutom dessa angivna tidpunkter också har som uppgift att på morgonen öppna kyrkan och hissa flaggan och på kvällen göra det omvända. Att plocka fräscha blommor till altaret hör också dit samt hyfsad vistelse i närheten, kanske tidspassning runt 19 också de andra kvällarna.

 

Vädret är för oss nordbor naturligtvis alltid värt en kommentar. Ikväll är den enkel: Regn! Hur det blir i morgon är lite ovisst.

 

Vårt road-trippande innebar också intressanta möten och samtal med folk. En man från Iran som forskat i Paris och haft jobb och egen firma i Sverige. Ett gäng brittiska MC-gubbar. Ett par från München. Ett par stockholmare.

 

Till sådant kommer, inte minst utifrån den provokation som låsta kyrkor innebär, funderingar på relationen kyrka och folk – inte minst i semestertider. Ofta klagas det över att folk inte möter upp i kyrkor. Mer sällan gör kyrka och församlingar vad som behövs för att möta folk.

Det är viktigt att veta att kyrkan inte är ett kontor!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0