en fin jul

 

 

 

Inför jul och nyår finns en hel del att göra och stå i både i tanke och gärning. Jag tycker mig därför varken ha tid eller motivation att skriva långa drapor om vad som hänt under året, händer just nu eller kommer att hända. Visst finns tankar och uppslag om både det ena och det andra. Texter att kanske publicera växer fram i tellefånens funktion för Anteckningar men tids- och tankeluckor för kreativt skriveri lyser med sin frånvaro. Faktum är att jag inte ens har fått till det här med julkort i år och därför fattar jag mig jul-kort och önskar med detta dem som läser min blogg och/eller ser mig flimra förbi på Facebook en fin jul.

 

Bilden förresten!

Den tog jag i den lutherska kyrkan i Betlehem. I år ställs på grund av kriget i Gaza och de israeliska bosättarnas och soldaternas framfart på Västbanken allt julfirande utom gudstjänster in i staden. Värt att tänka på för oss som lätt ställer in gudstjänstfirande för allt annat.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Mina tankar går också till Gaza&Västbanken och så klart Ukraina. Bjuder in en ukrainare till vårt julfirande i dag. Då kan man säga "heja blågult"!

2023-12-24 @ 09:48:52
Postat av: Jonas

Jonatan Unge beskrev i Aftonbladet hur lätt det är att skrika mot andra läktaren när man aldrig själv behöver beträda planen. Men jag kan inte låta bli. Inget julfirande i Betlehem? Självhatande kristna må jubla.

2023-12-26 @ 21:21:15
Postat av: Bloggaren själv

Ärligt skrivet fattar jag inte poängen med kommentaren från anonyme ”Jonas”.

2023-12-26 @ 23:48:34
Postat av: Jonas Lindahl

Ja det var ett självironiskt sätt att säga att om man tar ut sin frustration över kriget på dem med motsatt åsikt så gör det ingen större skillnad ändå. Det senare en parafras på ett begrepp som används om judar som är kritiska till Israel.

2023-12-27 @ 23:20:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0