blandat julreferat

Såhär under och efter jul har jag, likt många med blogg eller som är aktiva på andra sociala medier, brukat bjuda läsekretsen på mer eller mindre vidlyftiga julreferat. Idag på tredjedagen skulle jag kunna göra så och varva hur julfirandet senaste veckan med barn och barnbarn varit utfyllt med funderingar kring diverse kyrkliga ting och saker från världen i stort.

 

Jag gör inte så nu. Detta inlägg är inte ett sådant. Jag låter julen anstå och nöjer mig nu med att nämna att vi igår fick ett tråkigt besked. Den yngre av min frus två äldre bröder ringde. Han meddelade att hans fru, alltså vår svägerska, efter en tids allvarlig sjukdom under Juldagen avlidit. Naturligtvis har vi vetat om hennes sjukdom och haft viss inblick i måendet men att det skulle ta den här vägen var vi inte inställda på – även om fruktan funnits.

 

Faktum är i alla fall att vår vän och förtrogna Merethe inte längre lever. Hon har lämnat min svåger, sina tre söner och ett knippe vuxna och halvvuxna barnbarn samt en liten nyföding – förutom övrig släkt och vänkrets. Denna dominerande händelse trycker undan andra tankar att skriva om i ett blandat julreferat.

 

R.I.P.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0