2 advent sjuk

Absolut inget allvarligt! Bara irriterande. Rinnande näsa, torrhosta och lätt feber. Jämfört med annat lidande i släkt, bekantskapskrets och värld inte värt att jämra sig över. Effekten är dock dem att jag i helgen missade ett par saker.

 

Lille August, yngsta barnbarnet, hade party om lördagen. Tidigare i veckan fyllde han ett år men kalaset för familj och släkt var igår – utan morfar som höll sig hemma. Bilden publicerade gossens hulde fader i mitten av förra veckan. Det som slog oss, alltså morfar och mormor, är att denlilleknatten ser ut precis som hans mamma gjorde när hon var ett år.

 

Frånvaro från gudstjänsten på Andra söndagen i Advent hade samma orsak även om kroppstemperaturen blivit normal någon tiondel över 37. Sjukdom tycker jag är frånvaro med giltigt förfall som orden lyder i min gamla betygsbok från lågstadiet. Värre är när det förekommer andra orsaker till att vara hemmasittare när kristna samlas för att fira gudstjänst. Trötthet, oföretagsamhet, TV och liknande blir rimligen frånvaro utan giltigt förfall för folk som vill anse sig som kristna och/eller som anställda eller förtroendevalda enligt Kyrkoordningen - Svenska Kyrkans regelverk – skall dela kyrkans tro och liv.*

 

Jag flyter dock långsamt uppåt och tror jag kommer att vara i läge att leda Veckomässan med eftersnack i Älvsby kyrka på onsdag kväll – peppar peppar.

 

 


* I Kyrkoordning står ordagrant i inledningen till Första avdelningen om Svenska kyrkan som evangelisk-lutherskt trossamfund: Kyrkan förutsätter att de som företräder kyrkan delar kristen tro och kristet liv. Till kristet liv hör väl rimligen att man söker fira gudstjänst fler sön- och helger än man låter bli – eller?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0