eftervalstankar

Det var en vecka sedan jag skrev.

Och vilken vecka det var.

 

Valrörelsens slutspurt, lingon i skogen, själva valet där jag röstade i förtid, vaccin mot Coviden, besök från Luleå, IBAPABD som gick back för mig och mycket annat. Nu är valet gjort och resultatet dröjer men lite funderar jag. Jag pys-punktar.

  • Det verkar bli regeringsskifte. Idag blir det klart. Eller imorgon.
  • Precis när det blev så blev Primärhustrun förkyld. Hon testade positivt för Corona. Finns här ett samband? Den ”gamla” regeringen hanterade pandemin så i landet att vi kom undan med blotta förskräckelse. Men nu...?
  • Jag följde henne i temperaturen men är ett eller två dygn efter. Har inte testat men gissar. Dottern i villaområdet bredvid är också lindrig covidist.
  • Löven börjar gulna. Är det också en effekt av valresultatet – typ visset?
  • IBAPABD funkade inte. Tyvärr. Jag gav bort fyra till lika många kollegor och fick två av en kollega (i Luleå). I den goda boken står att det är saligare att giva än att taga – 1917 års översättning – så lite säll är jag kanske i alla fall men också lite besviken över att denna form av kyrklig förnyelse inte ens får med sig prästerskapet, än mindre folket. Orden hos profeten Hosea kapitel 4 vers 4 kan ha sin tillämpning även om de där de står handlar om betydligt allvarligare ting än IBAPABD.
  • Apropå profeter. Jag siar om extraval inom 18 månader.

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Om extraval tycker jag inte:
https://www.salaallehanda.com/2021-07-01/insandare-inget-extraval-tack

Svar: Jag vet inte heller om jag vill det men anar att det ändå finns i rörets riktning. Den blå-blå-blå-gula liberalhögern hyser många spänningar. För KD och L gäller det överlevnad om de inte färgar in ordentligt. SD kan frestas till ren fartblindhet.
Tittar man på den andra kanten gick S bra trots taktikröster på MP. Håller det?
Och C-kollapsen ska vi bara inte tala om.
Stig Strömbergsson

2022-09-14 @ 13:30:45
Postat av: Thorsten Schütte

Håller med om att båda regeringsalternativ är synnerligen sköra. Men svaret är att fler partier måste samarbeta, vi väljare kräver detta!

2022-09-14 @ 15:50:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0