nördbok och axess

  Nu har den kommit! Min nördbok. Senare än vanligt men i alla fall. Att säga att julen därmed är räddad vore att gå till överdrift men lite frid har ändå insmugit sig. Jag slipper nu oroligt leta i brevlådan var annan dag som numera Postnord har inskränkt sig till.

 

Det var Primärhustrun som kom in med den i morse. Hon kastade den på mig där jag fortfarande låg kvar i sängen. Tydligen hade paketet följt med morgontidningen. Vara hur det vara vill med den distributonstekniska saken så blev effekten att min nördbok för ögonblicket var obläddringsbar. En limmad bok som är 22 grader kall öppnar man inte. Sådetså! Den måste få rumstemperatur först så att limmet inte spricker och allt blir ett lösbladssystem. Det är alltså på samma sätt som när man bakar då smör ibland skall vara i rumstemperatur eller smältas till något som kallas fingervarmt. Därför ligger nu den hett efterlängtade Svensk Exegetisk Årsbok 87/2022 i köket för av-kylning i betydelsen bli av med kylan, inte kylas av.

 

TV-kanalen Axess TV följer jag inte hela dagarna. Visst gillar jag dess fokus på vetenskap, bildning och tradition men för mycket sådant gör en slapp och övermätt. En och annan småfånig serie på Netflix – typ Wednesday om dottern i familjen Addams – ger tillräckligt med slapphet.

Men ibland blir det en excess i Axess – fy så fyndig jag är! Igår kväll handlade ett kort pratprogram under titeln Förklara din forskning om ett doktorsarbete i Bibelvetenskap. Jag såg det. Smalt och nördigt men fullt tillräckligt för att jag senare idag efter att ha fått vaccin mot lunginflammation kikade in på bibblan för att genom dem fjärrlåna The hypertemple in mind plus en längre undertext av Natalie Lantz.

 

Jag återkommer om böckerna när jag läst dem. Det ligger nog ganska långt fram i tiden. Vänta inget i den vägen före jul.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0