masken hjärntvättar

Jag vill inte klaga!

Definitivt inte!

Barnbarn är en fröjd!

Sådana på besök är skoj!

 

Men ändå...

 

Det har varit några veckors barnbarnskontakt. Tre av de fyra bor hyfsat nära så dem träffar vi och har i fastigheten då och då ett par tre dygn, max en vecka i stöten. Med Lisa 4 år blir det lite annorlunda. Hon är hälsingetös och har så långt till morfar och mormor att när vi möts blir det längre tidsperiod än med Tyra, Adrian och Ava som är fyrkantingar i närområdet.

 

De kom upp från Järvsö, Lisa med mor och far. Förutom ”normal” semestervisit snokade föräldrarna på husmarknaden i Älvsbyn. Omlokalisering hit är att vänta. Efter några dagar här, födelsedagsfest för mormor och annat bar det av till fjälls. Sedan här igen. Det blev några veckor med henne och folk i kåken. Trivsamt.

 

Så for de onsdag i förra veckan. På morgonen. Lilla Ava 3 år med mamma kom på kvällen. Däremellan, i orkanens öga, städades fastigheten. Ava for hem på fredagen.*

 

Småbarnen har farit men masken gräver vidare. Jag gissar att alla någon gång drabbats av maskangreppet att en morgon vakna med en melodi på hjärnan och att trudilutten vägrar släppa taget. Det är en så kallad öronmask. För mig är det nu Arne Alligator två uppvaknanden av fyra. Plågan Rosa helikopter har landat på bara ett par dagar i veckan. Vill du, noble Bloggläsius, utsätta dig för min situation rekommenderar jag att du lyssnar till denna länk och denna säg tre gånger i timmen minst en hel dag – det påminner om bilresa Älvsbyn-Björkliden – och sedan minst en gång per dag i ytterligare två veckors tid. Känn hjärntvättskänslan!

 

Nu är alla anhöriga som inte är pensionerade tillbaka i sina normalsysslor som skola, arbete, förskola och annan vardagsverksamhet. Jag och min primärhustru ställer inte om för sådant utan följer bara årets och vädrets växlingar med påt i trädgården och bärsafaris i skog och mark. Lingonen rodnar!

 

 


* Om fredagskvällen kom yngste sonen som bor på Porsön i Luleå. Han var evinnerligt trött på att få nattsömnen störd av nollande studenter och behövde en lugn-och-roare miljö ett par dagar. Ett vuxet barn i kåken är stillsammare än småbarn, tro inte annat.

Om adjektivet lugn-och-roare kan nämnas att det myntades för fem-sex år sedan år sedan av det äldsta barnbarnet Tyra när hon ville undfly honom som hon ungefär samtidigt diagnostiserade med orden Du är den värsta lillebror jag någonsin haft.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0