väder och sport...

...har aldrig blivit var sin kategori här på min blogg. Lite egendomligt egentligen eftersom bägge sakerna får min uppmärksamhet varje dag. Nästan det första jag gör på morgonen är ju att kolla temperaturen ute. Sol eller mulet behöver jag inte aktivt kolla. Så fort jag öppnar ögonen märker jag det genom gliporna i persiennerna – denna tid på året och några månader framåt.

 

Hur som helst har den tidiga vårvärmen vikt för ett mer normalt början-på-maj-väder. Idag Nästan 20 grader svalare idag än för några dagar sedan och snö i luften. Det är egentligen bra. Om ljus och värme gör att det börjar knoppas för tidigt kan det hända att naturens produktion av pollinerande insekter inte hinner med de blomster som enligt lagar om blommor och bin skall ombudsflygparas med varandra.

 

Sport kollar vi på varje SVT-kväll 22.00 – minst. Bra att vara lite uppdaterad även om vi inte är några nördar. Golf, trav och motor innebär omedelbart kanalbyte! Svensk herrfotboll följer vi inte men grannkommunens lag i Damallsvenskan intresserar oss. Strongt av dem att resa till sina matcher långt söderut i kungadömet trots att Fotbollsförbundet ursäktar och godtar att ett gäng skåningar inte ville ta sig till Piteå på grund av SAS-strejken. Skandalöst! Lämnar man gubbmage skall laget som är på plats ges segern!

 

Skidåkningen är över både på TV och för egen del. Hockeyn pågår än men är på sin säsongs-sluts-tamp – NHL oräknat. Lite är dock kvar. VM börjar snart och när det är över kan det bli sommar.

 

Kategorierna Väder och Sport finns inte. Det fick bli Allmänt.

Bilden? En gubbmage = walk over. Inte min!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0