mitt namn i EM

Det finns en del människor som är fotbollsnördar. Jag är inte en sådan. Inte nördig på det viset. Jag struntar faktiskt ganska grundligt i idrotten i fråga, följer inga tabeller eller så. Men jag gör undantag: Landskamper och turneringar typ sommarens EM i Frankrike. Det följer jag. Liksom Pite Summer Games när barnen var små och spelade 7-manna. Och i de stora turneringarna nöjer jag mig inte bara med Sveriges få matcher utan söker beglutta det mesta. Och i år har det varit särskilt kul blir det med uppstickare som Island och Wales. De är tyvärr bägge nu är ute ur leken. Wales försvann onsdag kväll.

 

Just denna kväll kom jag att för första gången i världshistorien i TVn starta om en fotbollsmatch jag kommit sent till. Aldrig hänt förr. Men nu blev det. Jag var i annat rum innan matchen skulle börja när madammen i mitt liv hojtade till vilket gjorde att jag knappade så att det blev återtitt på inmarsch, nationalsång etc. Och de svenskar som skulle döma. Och i domargarnityret honom som bär samma välljudande och lite udda efternamn som jag själv. Men har Marcus som förnamn.

 

Alla som heter Strömbergsson är släktingar till mig – det handlar bara om att räkna ut hur. Har jag fattat saken rätt var det min farfarsfar som var den förste. Han fick tre söner varav min farfar var en. Min farfar fick en massa barn av vilka 6 pojkar nådde vuxen ålder. I den karlahögen var min far näst yngst. Hans lillebror, alltså en av mina farbröder, fick en son som därmed är en av mina kusiner. Denne har i sin tur avlat tvenne söner som bägge utmärkt sig i fotbollsdomarbranschen. En av dessa fanns med när Portugal om onsdagskvällen slog ut Wales.

 

Så mitt namn har minsann figurerat i EM i fotboll. Inte dumt.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Inte illa. Nästan i samma klass som att ha blivit nattad av en biskop :) jag minns på svartvita TV:ns tid, då fick vi ofta frågan om vi var släkt med nyhetsuppläsaren Sven Lindahl. Vad jag vet är vi inte det.

2016-07-08 @ 07:14:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0