kyrkoherde önskas

Vi rekryterar nu.

Älvsby församling alltså.

Behöver ny överstepräst.

Alltså kyrkoherde.

 

Annonsen var Kyrkans tidning idag.

Och på församlingens hemsida – här.

 

Du som läser detta och är behörig – sök!

Om du som läser känner någon behörig – uppmana den att söka!

 

Intressant hursomhelst med detta hur man annonserar.

Ser man i Kyrkans tidning finns idag tre sidor med annonser. Av två sorter. Annonser med bild och utan bild. Enbart text eller med illustration av något slag och i sådana fall en och annan symbol. Gruppbild av ett arbetslag finns. Samt ett tomt kyrkorum. Och så ganska vanligt: Kyrkor eller kyrktorn i sommargrönska. Så också Älvsby församlings.

 

Jag hörde när i ett annat rum de som hade att göra annonsen diskuterade. Oombedd och otillfrågad gav jag ett förslag jag tänkte (kanske) skulle sticka ut bland andra annonser. Tipsade om en bild med folk. Denna bild. Med de flesta av årets nykonfirmerade.

 

 

Men man valde traditionellt!
Inte fel – jag menar inte så. En bild av en 200-årig helgedom är helt OK – särskilt som det är den vackraste kyrkan i kristenheten. Men som mitt sätt att komplettera och förstärka annonseringen skriver och visar jag min bilden på Nutidens och Framtidens kyrka. Tycker den stämmer bättre med texten. Och repeterar:

 

Du som läser detta och är behörig – sök!

Om du som läser känner någon behörig – uppmana den att söka!


Kommentarer
Postat av: Kyrkvärd på Arlanda

Jag föreslog annons utan bild och bara kort text att vi söker kyrkoherde. Sen hänvisning till hemsida. På egen länk skulle all info finnas. Då kan man enkelt läsa av ökade trafiken till hemsidan och hur många som klickar på länken. Alla andra nyfikna som inte tänkt söka skulle kanske hitta till hemsidan för första gången. Därefter kanske det blir fler besök både där å på några gudstjänster mm.

2015-06-25 @ 18:46:07
Postat av: SSu

Stig. Du är behörig.

2015-06-25 @ 18:46:17
URL: http://stigsundstrom.wordpress.com
Postat av: bloggaren själv

Jag undrar hur det är med den behörigheten egentligen. Jag har ju inte gått någon som helst kyrkoherdeutbildning som jag tror behövs.
Spelar dock ingen roll. Är inte intresserad. Har för kort tid kvar innan pensioneringen.

2015-06-25 @ 23:42:46
Postat av: SSu

Äh. Just ja. Inte behörig. Så synd! Men underskatta inte åren du har kvar!

2015-06-26 @ 11:40:04
Postat av: bloggaren själv

Jo - behörigheter är intressanta.

När jag var 31 och församlingen fick ny kyrkoherde hade jag innan tillfrågats och ombetts att söka. Då var jag behörig men ansåg mig för ung - vilket ombedjaren i och för sig höll med om.

Ca 10 år senare när det var dags igen och jag var 40 ombads jag av många att söka - då jag ju var behörig. Då hade jag relativt nyligen blivit Stiftsadjunkt och ville ge det uppdraget minst 5 år. Men jag var behörig.

Nu 60+ är jag inte behörig. Och lika kallsinnig. Kanske än mer ointresserad.

2015-06-26 @ 16:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0