matad helg – kalas

Tre blogginlägg denna dag. Det är mycket. Och ändå har jag sparat det bästa till sist, det som verkligen gjorde helgen fullmatad – kalaset.
 
Det var lite av ett förtidskalas. På tisdag är det som storfursten Hadrianus af Björkskatan alias sonsonen Adrian fyller två år. Då tisdagar är jättedåliga dagar att samla studerande och yrkesarbetande anförvanter firades gossen med näst intill full släktbravur lördagen innan i stället – alltså igår.
 
Mormor och morfar var på plats. Och morbror. Gammelmorfar och gammelmormor likaså. Och farbrodern. Och en av fastrarna, hon från Björkliden. Och vi – farmor och farfar. Samt naturligtvis föräldrar och storasyster. Bara en faster på annat håll. Egentligen är det märkligt att en sådan liten kille kan dra ihop så mycket folk.
 
När vi kom mötte han oss i hallen snobbigt klädd i ny slipover. Såg verkligen ut som en liten gubbe. På frågan Vem är det som fyller år? svarade han Dyyra! vilket inte var helt exakt. Samtidigt naturligt. Hans minns ju Tyras bägge kalas för ett par månader sedan så rent logiskt är det ju hon som intecknat födelsedags- och kalasnischen. Det hindrade honom inte att med glatt mod öppna alla paket – och de var många – utom ett som verkligen var till storasystern. Dessutom räckte han upp bägge händerna när vi frågade hur många år han nu blivit.
 
Vi som rest av varierande grad lite längre – Adrians pappa-sida – blev kvar också för middag så vi fick umgås med de små och varandra lite extra. Sammantaget en mycket god dag och kulmen på en välmatad helg.
 
Bilderna?
Den ena talar väl sitt tydliga språk: Jubilaren själv.
Den andra visar hur det Brio-tåg han fick ter sig i rallat skick. Det saknas en sträcka på ena kanten – en lucka som får beteckna Norrbottniabanan som i vart fall den nuvarande regeringen inte vill bygga.
 
Kategori?
Behöver inte besvaras!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0