manifestationstid 1

Surfar man lite på nätet finner man sig vara i manifestationstider.
Överallt och om allt möligt.
 
I Jönköping klämtades för en tid i kyrkklockorna i två timmar – som markering mot en nazi-demonstration. Förutom att saken massmedialt hördes ända till Istanbul nådde klangen ända till Domkapitlet Växsjö i form av en anmälan dit. Skall bli intressant att se hur kapitlet ”dömer”. Gissningsvis inte alls – vilket vore rätt.
 
Jimmy Åkesson reser land och rike runt. Överallt funderar man på hur man skall manifestera mot honom och de värderingar hans parti står för. För någon vecka sedan när jag iklädd prästskjorta (och för att lugna läsaren: en del övriga kläder) strosade runt på samhället stannade en bil, föraren klev ur och ropade på mig. Personen hade då hört att Åkesson var på gång till Älvsbyn och ville dela sin undran över vad som vore lämpligt att göra. Ett förslag han/hon hade var att i stället för att gå dit och bråka – att bråka fanns inte en tanke på – eller att stumt vända ryggen till så skulle kyrkorna tillsammans inbjuda till en alternativ samling av någon sort.
Det var ju en tanke sa jag. Och fortsatte:
Inbjudan blir om man gillar spetsiga formuleringar: ”Ge f-n i Åkesson! Gå i kyrkan!
I det fortsatta samtalet om värderingar och annat kom vi dock gemensamt ändå fram till att hur tokigt SD än resonerar så är det inte samma sak som utomparlamentariska fascist- och nazistgruppen. SD finns (tyvärr) i Riksdagen och i valrörelsetider hör det till demokratins spelregler att också parlamentets tokerier måste få framföras.
Jag tror det är till veckan han kommer, den där Åkesson. Om det blir något manifesterande vet jag inte. Jag är dessutom inte hemma då. Befinner mig närmare Istanbul – eller på väg åt det hållet.
 
Manifesteras om Jesus görs i Stockholm detta veckoslut. Tidningen Dagen berättar om saken. När jag klickade på den intressanta rubriken Så konkurrerar kyrkorna med manifestationen blev det stopp. Jag kom till Pärleporten där det krävs betalning för att komma vidare. I tidningen Dagens värld är den tvärt emot vad sången säger stängd. Oerhört larvigt. Osmakligt. Inte att tidningen tar betalt av ickepremenuranter – det får man väl likt många andra instanser på webben göra om man vill vara ogin och snål. Det är namnet på spärren jag tycker är löjligt vald. Jag vägrar betala för att komma in – typ. Därför blev artikeln oläst.
 
Men jag undrar vad som finns bakom Så konkurrerar kyrkorna med manifestationen.
Ser man det som ett problem om det i storstaden Stockholm finns kyrkor som har något parallellt med en enstaka händelse någonstans i City?
Är inte annat också Jesus-manifestationer?
Eller är alternativen skapade för att vara just avledande alternativ? Och om så – Varför? Vad i den stora manifestationen och/eller i de alternativskapade sammanhangen gör att det görs.
Men Pärleporten var stängd så jag kunde inte komma in.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0