midsommarkick

I korsord ramlar man ibland på gåtan Kylig vind, fyra bokstäver. Svaret brukar vara Nare. Eller Kåre. Som ett långt ifrån hett tips till alla korsordskonstruktörer föreslår jag Narig Älvsbydag, tretton bokstäver. Eller Kårig. Lite svårare men med ett uppenbart svar: Midsommarafton
 
Idet är minsann ingen värme! 12-14 grader i luften. En temperatur som rått över en vecka. Över Norra ishavet måste det vara lufttomt nu för under samma tid har det blåst en ivrig nordan. Idag ca 10 meter i sekunden. Narigt. Kårigt. 
 
Vi tog en promenad i morse, madammen och jag. Plockade sommarblommor. Sju sorter minst. Inte för att ha under kudden för att genom drömmar kommande natt få nys om vem som skall bli kärleken i livet. Den bussen har redan gått. Därför avstod vi från det för den saken nödvändiga staketklättrandet. Nöjde oss med en stor bukett att sätta på mammas och pappas grav, som brukligt är till Midsommar.
 
På gång från kyrkogården till Kooperativabutiken för att komplettera jordgubbsförådet mötte vi ett synbart tecken på att vi inte är de enda på orten som verkar ha en skeptisk attityd till den så kallade sommaren. Någon som varit på kylslagen förflyttning har troligen upplevt föret lika kärvt som blåsten och bara lämnat sitt fordon på plats – och för att ha det nära till hands framåt kvällen om det skulle behövas. 
 
Efter att ha gjort dessa bistra noteringar vill jag, noble Bloggläsius, med kallt blod önska dig en TREVLIG MIDSOMMAR!
Klä på dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0