gudstjänstdragg

I fyra grupper på Facebook publicerade jag nyss nedanstående text. Grupperna var Konfa Älvsbyn Vidsel 2013-2014, Konfa Älvsbyn Vidsel 2013, Kyrkans Unga Älvsbyn och Älvsbygudstjänster. Jag låter samma text hamna här och inbjuder den som så önskar att i kommentarfältet dryfta kommande söndags gudstjänster.
 
 
Hej allesammans!
 
Nu har det snart gått en vecka sedan jag och sista gänget nykonfirmerade kom hem från Turkiet. Det är nästan två veckor sedan första gruppen kom hem efter att ha lämnat mig där nere. Till er som var med: Tack för två härliga läger. I alla fall jag trivdes.
 
Helgen direkt efter det vi kom hem var jag ledig men nu är det full fart igen. Examen och grejer i morgon och full körning till helgen. I Älvsby kyrka söndag klockan 11 har jag fått i uppgift att leda Högmässan. I Vidsel samma sak men klockan 18 – men inte Nattvard där. 
 
I de gudstjänsterna – liksom alla andra – är det två saker som skall komma fram.
Bägge är lika viktiga.
Det ena är ”Vad Gud kan ha på hjärtat”, alltså vad Gud kan tänkas vilja säga och visa oss. De Bibeltexter man läser och det tema eller den överskrift söndagen har blir då utgångspunkten.
Det andra är ”Vad människorna har på hjärtat”, alltså vad folk/vi vill säga och visa Gud, vad vi vill tacka för, be om, be för osv.
 
Om gudstjänsterna på söndag ber jag nu om tips.
Man kan åxå säga att jag ger er en uppgift. Eller två.
 
Söndagen kallas ”Heliga trefaldighets dag”och har som tema ”Fadern, Sonen och Anden”, alltså Gud som tre och en. Precis som alla söndagar finns det avsnitt ur Bibeln att läsa. Tre stycken. Via innehållsförteckningen hittar man dem. De är Första Moseboken kapitel 18 verserna 1-8, Apostlagärningarna kapitel 4 verserna 5-12 och – den viktigaste – Johannesevangeliet kapitel 11 verserna 18-27. Leta upp de avsnitten. Läs dem. Fundera över vad du tror att Gud vill säga oss genom texterna. Och skriv vad du tänker som en kommentar. Eller kanske en fråga. Eller en åsikt. Kanske som ett enskilt meddelande till mig om du inte vill att alla andra skall kunna läsa. Hur som helst får jag tips till min predikan – typ.
Det människor/du har på hjärtat kan du också skriva. Alltså vad du vill det skall bes för i gudstjänsten,. 
 
Och givetvis: Kom på söndag för att kolla vad jag gjorde av dina/era tankar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0