vv00 – inte packad än

 
I april månad förra året skrev jag en del blogginlägg med rubriken vv – betyder vårvinter – följt av en sifferkombination som angav vilket inlägg i ordningen det var frågan om och till sist någon sorts titeltext. De flesta av dessa inlägg hamnade i kategorien Speciella resor. De skrevs under en sådan när madammen i mitt liv och jag var i Björkliden på vårvinterveckosemester. Speciella resor använder jag just till sådana längre historier som fjällturer, utlandsvistelser och liknande.
 
Dagens resa till Luleå – fredagar är tjänstefria dagar – för att vara barnbarnsvakt kunde mycket väl ha blivit och ansetts hur speciell som helst men torde om den bebloggats i stället ha hamnat under rubriken Farfar funderar. Den blev dessutom inställd då magsjukans krampfyllda ulkningar i någon mån slagit sina lovar kring och i fastigheten de underbara barnbarnen bebor. Att dra på sig sådant och kanske sedan smitta ner ett helt fjällhotell är att göra den kommande veckans resa alldeles onödigt speciell. Farfar – det är alltså jag om någon inte fattat det än – blev alltså hemma för att plocka, packa och förbereda för avresan i morgon. Och skriva detta blogginlägg.
 
Det är till Björkliden resan går också detta år. Den yngre av döttrarna med sambo bor där. Vi kombinerar fjälltur med att träffa dem en del. De jobbar och vi bor för oss själva men en hel del samvaro hinns med.
 
Ur bloggläsarens synvinkel är alltså en ny serie att vänta under kategorien Speciella resor. Vad jag kommer att skriva om vet jag inte nu. Jag brukar inte nöja mig med meteorologiska rapporter kombinerade med notiser om mat och dryck även om sådant är ofantligt viktigt när man fjällsemestrar. Miljön liksom tiden jag förfogar över och aktiviteterna jag befinner mig i brukar stimulera till olika typer av tankeverksamhet och ibland kan det ploppa ut som skriven text. Och skulle vädret bli dåligt blir det ju ännu mer tid till sådant.
 
Så – önskar läsekretsen att jag skall använda en och annan instormad dag till att här belysa något speciellt kan förslag ges i kommentarfältet. Troligen struntar jag i tipsen men man kan ju aldrig veta...
 
Bilden? Utsikten från den förhyrda stugan för ett år sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0