uppsägning

Som du helt osäkert minns, kanske aldrig fick reda på eller åtminstone måste ha glömt, noble Bloggläsius, berättade jag den 22 december förra året i inlägget intressant mc-faktor om lokalförsamlingen prästbemannings-funderingar. De annonserade då efter en visstids-anställd komminister. Ungefär en månad senare nämnde jag i inlägget intressant mc-faktor II att jag både sökt och fått just det uppdraget. Jag lämnade således i början av året det direkta arbetet på folkhögskolan för att tjänstledig därifrån ta ett återfall i församlingsprästeri under nådens år 2013. Så var läget och så var besluten i början av året.
 
I församlingens budgetarbete har man nu under hösten kommit fram till att man önskar fortsätta vara fyraprästbemannad och med tillägget att man önskar att den fjärde är jag. Jag inbjuds alltså att fortsätta. Dessutom ungdomsinriktat i en femårig riktad satsning gentemot konfirmander, tonåringar och unga vuxna. Det man tänker sig är en en offensiv satsning av flera i den befintliga personalen samt en del nyrekrytering och med allt det ett faktiskt tärande på kapitalet under några år. Inte många församlingar har den gajsten – att med löner och verksamhet och allt under ett halvt decennium vika knappa två mille om året för en sådan sak.
 
Innan den 8:e som var Budgetberedningens slutsammanträdesdatum önskade man besked från mig om jag skulle vara villig att hålla i rodret för satsningen. Måndag kväll förra veckan – den 7:e – ringde jag upp översteprästen, alltså kyrkoherden, och meddelade att om han fortfarande ville ha mig som påve var det nu vit rök i skorstenen. Av olika skäl har jag inte meddelat skolan innan idag måndag men nu är det gjort och jag har sagt upp mig.
 
Egentligen är känslan lite märklig. Alltså att efter en massa år i undervisning av främst unga vuxna som 60 år fyllda ges sammanhållningsansvar för och på ungefär halva arbetstiden vara helt riktad mot tonåringar. Men så blir det tills vidare.
 
Och förhoppningsvis kommer det att gå lättare för skolan att rekrytera ny skolpräst permanent än att få en vikarie för en tjänstledig.

Kommentarer
Postat av: SvBG

Grattis! :-)
Fantastiskt roligt att församlingen vill satsa - och modigt att du vill tacka ja!! :-)
God bless!!

2013-10-15 @ 07:58:56
URL: http://www.svenbertilgrahn.se
Postat av: Gunilla

Grattis till både dig och församlingen!
Hoppas att det känns bra/:)

2013-10-15 @ 18:11:30
Postat av: Jan Andersson

Välsignat! :-)

2013-10-15 @ 20:34:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0