finare folk mm

Det var Valborg igår och kungen fyllde år – 67. Men pensionera sig skall han inte. Annat folk jobbar till 67 om de vill och får fortsätta ett par år extra. Så är det inte för kungen. Han är ju av finare folk – typ. Tillhör dem som anses ha det speciella blod som gör att de utifrån föräldrarnas sexualliv utses redan i moderlivet att leva på skattebetalarnas bekostnad till dödagar.
 
Egentligen är det märkligt att den feodala ordningen fortlever i ett demokratiskt samhälle. Än märkligare är att den som representerar detta fossila system som valspråk har För Sverige i tiden. Vore han i tiden skulle han pensionera både sig själv och monarkin.
 

Jag har faktiskt en gång haft tillfälle att döda kungen. Vill säga det. Eller i vart fall skada honom ordentligt. Men jag avstod och bär därför en liten gnagande skuld till monarkins fortlevnad. Tycker dock att statsskick skall ändras demokratiskt och inte med giljotiner – eller i mitt fall: med en Folkvagnsbuss.

 

Med detta har jag nog nu retat några rojalister – hoppas jag.

 

Det var Valborg igår och den dagen har sannerligen förändrats. För ca 20 år sedan var det full kubbning med två tvättmaskiner rökiga kläder som följd. Korv packades. Saft och kaffe likaledes. Och så bar det för hela familjen av till sommargården Lillstrand några km utanför tätorten. Ungflocken var fyra stycken i åldrarna 2-10 år. Många andra barnfamiljer brukade vara där. Många medlemmar i den rörelse som äger och driver stället – E vangeliska Fosterlands-Stiftelsen, alltså EFS – var i åldern att föda och fostra barn. Med far- och morföräldrar och andra var det ett myller runt den stora brasan och samlingar runt de små mer grillvänliga eldarna. Barn som fått i sig en bulle och en rå korvbit kutade överallt. Smällare smällde. Föräldrar pratade och umgicks med varandra och betedde sig som trastar på regnvåt sommargräsmatta. De koncentrerade sig på samtalet, tittade hit, koncentrerade sig, tittade dit, koncentrerade sig, tittade både hit och dit. Allt för att ha koll på allt. Barnen alltså. Inte jagande rovfågel.

 

Så var det inte igår. Bara föräldrarna var kvar ivrigt utbytandes fakta om vart deras nu vuxna barn försvunnit. Samt många nya svenskar och asylsökande. Med barn. Och kallt var det. Trevligt ändå. En stund. Jag for dit alldeles ensam. Mina vuxna barn valborgade vart och ett på sitt håll och madammen hade jag just skjutsat till södergående nattåg. Brasan tog sig vad det led.

 

Det var Valborg igår och jag har under några dagar på några bloggar – exempelvis Dag Sandahls och Tobbe Lindahls – kunnat ta del av diverse resonemang kring tonläge och språk i debatter på nätet hos olika företrädare för kyrkan. Det finns en del som tycker det är alltför vulgärt när man till exempel skriver ordet räven men inte med ä utan med ö. Märkligt! De som reagerar så är inte främst vanliga kyrkliga gräsrötter som tycker sig ha blivit berävade något slags kyrkligt Snille och Smak. Mer handlar det om kyrkligt finare folk, personer i maktställning eller sådana som omhuldas av media för sina liberala idéer. Det är dessa som på ett märkligt sätt blir fina i kanten. Eller så spelar de bara förnärmade över ett och annat ord. Fokuserar man på glosor eller person behöver man ju inte bemöta vad de man menar vara språkliga förrävare faktiskt säger i sak.

 

Med detta har jag nog nu retat några andra – hoppas jag.

 

Det var Valborg igår och jag skrev under ett upprop om att utvisningshotade Älvsbybor och Bodensare skall få stanna. Viktigt. Barmhärtighet och barns situation måste ges större utrymme i asylprocesser. Likaså anser jag det är ett helt oacceptabelt att myndigheten som skall utvisa familjer först kidnappar mannen och drar iväg med honom till södra delen av landet så att kvinnan och barnen som är kvar här uppe pressas att fogligt följa efter. Sådan myndighetsutövning är inget annat än det som brukar komma ur räven stavat med med ö.

 

Med detta har jag nog nu retat ytterligare några – hoppas jag.

 

Det var Valborg igår och idag är det Första maj. Södra länsdelens samlade flock hulk-knattar brummar sina leksaker i en runda Piteå-Luleå Boden-Älvsbyn-Piteå-och till det ställe där man anslöt. Gissningsvis är kompisen Tobbe Lindahl med i the pack så jag skall spatsera ner på samhället för att se om jag hittar honom i vimlet.

 

Det var Valborg igår och idag konstaterar jag att ingen som läst mitt förra inlägg och det inlägg hos Johnny Lestander jag där länkar till varken hos honom eller här kunnat presentera goda och övertygande argument för att inte fira Mässa. Ni som tycker han och jag har fel kan väl ta fingrarna ur räven och argumentera för mässlösheten!

 

Med detta har jag nog nu retat några nåde-ransonerare– hoppas jag.

 

Det var Valborg igår och jag såg i tidningen Dagen en artikel att en israelisk bosättare på Västbanken mördats - här. Värt att fördöma, tragiskt, fel! inget snack om saken.

Men lite konstigt är att tidningen Dagen inte brukar skriva en artikel om varje Palestinier som dödas i konflikten. Kan det bero på att vissa anses vara finare folk?

 

Med detta har jag nog nu retat några krist-sionister – hoppas jag.


Kommentarer
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Ja pastorn, Även jag läste i tidningen Dagen en artikeln att en israelisk bosättare på Västbanken mördats.

Om man nu vill vara snäll med detta alster kan man säga att när palestinier dödats är det så vanligt att det inte längre är en nyhet.

Men när Diakonia bjuder in fd. israeliska soldater o rganisationen "Breaking the Silence"
se länk
http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/2013/04/bryt-tystnaden-2.html

Citat"I samarbete med bland andra Leopard Förlag kommer Diakonia och Breaking the Silence att besöka Abrahamsbergskyrkan i Stockholm (16 april), Betlehemskyrkan i Göteborg (18 april), Västerkyrkan i Lund (20 april) och Kirsebergskyrkan i Malmö (21 april) för att berätta om "Bryt tystnaden!". Kyrkobesöken är även ett bra tillfälle att ställa frågor till Diakonia om vårt samarbete med Breaking the Silence "
Borde det vara ett kriterium för en artikel i denna kristna tidning: Sökord - Israel+ kristna kyrkor.
Men just när det blir en kritik av Israel blir tidningen räddhågsna för reaktioner från sina känsliga läsare?
Jag frågade Diakonias Joakim Wohlfeil om de hört av sig " inte ett pip "

2013-05-01 @ 22:17:17
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/
Postat av: Ann-Katrin Roth

Ah, Stig, jag förstår! Du vill inte ha dialog eller samtal. Du vill reta upp folk. Klart du kan reta upp några med att skämta att du haft tillfälla att mörda en människa (obs, jag är inte speciellt rojalistisk men jag känner igen smaklöst när jag ser det)

Och sedan du kan ju reta upp Dagens skribenter och andra andra genom att anta saker om s.k. krist-sionister eller anta rasism. ("finare folk")

Under tiden retar jag upp mig på att en f.d rådgivare till Mahmoud Abbas öppet på television prisade och upphöjde terroristen som mördade fembarnspappan vid busshållplatsen.

Och - jag gläds över att det pågår samtal i avsikt att skapa förståelse mellan personer från bosättarhåll och palestinier i Hebron. Kommer det ut ses dessa palestinier som förrädare och det innebär stor risk.

2013-05-10 @ 14:44:03
Postat av: bloggaren själv

För fullständighetens skull låter jag A-K Roths kommentar 1½ vecka efter inlägget stå kvar oaktat det faktum att både vad jag skrivit och hennes kommentar nu är "under synlinjen" på bloggen. Så bler det ju generellt när nya inlägg i olika saker trycker undan äldre skrivningar.
Hur man av min text - och andra inlägg på min blogg - kan dra slutsatsen "Du vill inte ha dialog eller samtal" kan jag inte förstå. Jag efterlyser ju sådant hela tiden.
Sedan är det sant att jag medvetet både kan ironisera, skämta och provocera - medvetet. Det är ju vad jag har min egen blogg till. Naturligtvis är jag inte seriöst sorgsen över att jag lät bli att köra över kungen. Konstaterar bara att jag kunnat göra det och att historien då, åtminstone för mig, tagit en annan vändning. Alltså en tankelek typ kontrafaktisk historieskrivning, inget mer.
Sedan är det faktiskt så att jag genom åren med egna öron hört personer med krist-sionistiska uppfattningar motivera uppfattningar om Israels rätt att ta andras mark, bygga murar, ockupera land de inte äger etc med att de är "det utvalda folket", "Guds ögonsten" etc - alltså finare och med andra rättigheter än andra folk.
Med det förtydligandet låter jag samtalstråden till detta inlägg bli hopknuten och tar inte in fler kommentarer - här. Detta beslut alltså därför att bloggposten är så gammal att ingen kommer att läsa vad som skrivs - tyvärr.

2013-05-10 @ 22:57:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0