snökalas

Likt förra helgen blev det en Luleåresa också detta veckoslut. Faktiskt i rent skit- och grisväder. Efter den senaste tidens blidväder med upp mot nästan 10 +grader i februari har vintern tagit ett återfall nu i mars. Bra! Vårvärme, snösmältning och blask är inget för en norrbottning. Kyla och snö skall det vara.
 
Reseanledningen antydde jag i förrförra inlägget första mars. Barnbarnet Tyra skulle firas efter alla konstens regler enär hon nu blivit tre fingrar fyllda. Släktträff igen. Gammelmormor och gammelmorfar, mormor och morfar, farmor och farfar (alltså jag), morbror, farbror, en Luleåboende faster med fästman samt den fjällboende fastern som firandet till ära tillfälligt lämnat sin pistarbetande sambo för att hedra jubilaren. Till denna skara givetvis födelsedagsbarnets lillebror och föräldrar. Ganska stimmigt faktiskt.
Men i morgon blir det än stimmigare. Då skall det bli barnkalas med fiskdamm och allt tillsammans med Tyras kompisarna som alla bär namn typ Selma, Tilde, Agnes eller liknande. Hela ålderdomshemmet på plats.
 
Halv snöstorm var det när vi for in och hel hade det blivit inför hemresan. Snörök så väldeliga och ingen sikt. Inte heller någon trafik åt vårt håll så det blev att spåra i en dm vinddriven nysnö längs riksväg 94. En bra vinterdag!
 
Födelsedagskalaset är helt kort filmdokumenterat här.

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Hmm.. Här i Kalix har det inte kommit en endast mm nedbörd alls!

2013-03-03 @ 11:55:39
Postat av: Jan Andersson

"Nederbörd" ska det vara såklart, hehe!

2013-03-03 @ 11:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0