vem i ryssland?

Idag om morgonen erfor jag att febertillståndet de sistlidna dagarna vikt för mer normala kroppstemperaturer och att aktivitetslust, till och med arbetslust, återkommit. Har dock om inte bokstavligen så i alla fall bildligen spikat fast min ena fot i köksgolvet för att hålla mig inne och i stillhet denna dag och eventuellt åtminstone lejonparten av nästa. Det kommande veckoslutet kräver enligt plan full arbetshälsa. Luleå stifts Internationella konferens går av stapeln i Piteå och där både vill och behöver jag tjänstenärvara. Då gäller det att vara kry och går jag än en gång i gång för tidigt riskerar jag ännu ett återfall. Därför är jag i stillhet.

 

Fast blogga kan jag göra. Ett bloggeri som jag låg efter med var att å ANDRA BLOGGEN lägga in en liten filmsnutt från senaste träffen med barnbarnen Tyra och Adrian, den jag i lördags korteligen omberättade i inlägget endorfinkickar...

 

Att jag har ANDRA BLOGGEN för barnbarnsfilmsnuttar beror på att jag är ohjälpligt korkad när det gäller teknikaliteter av skilda slag. Den mall eller det system jag använder för att skriva inlägg här medger vad jag fattat inte infogande av små filmer – eller så vet jag bara inte hur man gör. Tog därför...

 

Nej!! Håll käft!! Jag vill inte ha en massa tips om hur man kan göra!! Jag är teknologie idiot och den statusen passar mig förträffligt! Tyst i klassen!

 

... för ändamålet ett annat bloggverktyg som jag dock tittade lite närmare på denna morgon sedan jag publicerat den aktuella filmsnutten. Och rubrikens fråga väcktes: Vem i Ryssland? 

 

Den ANDRA BLOGGENs bloggverktyget är nämligen fiffigt i den meningen – säkert fler meningar än jag fattat – att det förutom den senaste tidens antal intittningar på bloggen också på en världskarta visar varifrån dessa intittningar kommit. Nu skall det först sägas att det inte alls handlar om mycket folk. Totalsummorna visar att ANDRA BLOGGEN max besöks av tio personer typ barnbarnens mormor och morfar, fastrarna och en och annan till.

Men Vem i Ryssland? Och Vem i USA? Eller vilka?

 

Intittningarna från supermaktshåll är så få att jag gör bedömningen att det rör sig om en person från vardera hållet, eller kanske två från väst. Jag tror knappast det kan vara CIA och KGB – om det nu fortfarande heter KGB. Att det skulle vara svensk elithockeyspelare verksam i NHL eller KHL tror jag inte ett ögonblick på. Det måste vara några andra.

 

Västisarna är lite enklare att ana vem eller vilka de kan vara.

Jag vet att en dam over there åtminstone har brukat läsa min blogg enär hon då och då kommenterat vad jag skrivit. Hon och jag delar två intressen och när det gäller det ena är vi helt delade i våra uppfattningar – situationen i Mellanöstern som jag ju ibland skriver om. I det andra intresset – hur fantastiskt det är med barnbarn! – är vi till 100% överens även om vi lägger fantasteriet på lite olika ungar. Hennes mormorsfaktor gör att jag anar att USA-intittaren på ANDRA BLOGGEN är rothad i delstaten Indiana.

Ett möjligt andrahandsalternativ är vår äldsta guddotter som är gift och bosatt i Idaho men jag tror inte hon regelbundet läser sin gudfaders blogg – men jag kan ju ha fel.

Amerikanska utbytesvolontärer som tidigare år varit på folkhögskolan tror jag än mindre läser min blogg även om de finns i hopen av 287 så kallade ”vänner” på FaceBook.

 

FaceBook kan i och för sig spela en roll här. Nästan det enda jag egentligen använder just det sociala mediet till är ju att där meddela att jag här bloggat. Bland de 287 ”vännerna” finns några som kommer från Ryssland men nu bor i Sverige och kanske har någon av dessa hemma i gamla landet via Fäjjan hittat det som faktiskt är min barnbarnsblogg. Det är faktiskt min enda Rysslansledtråd.

 

Nåväl. Filmsnutten kan beses här och att Farfar funderar så mångordigt vittnar om att gubben denna vintervackra torsdagsmorgon på väg upp ur ohälsans djupa dy. är ganska nöjd över att hans amatörmässiga filmsnuttar trots dålig kamera och än sämre tekniskt kunnande ändå rönt internationell uppmärksamhet.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Är det nån mer än jag från Lule som läser?

2013-02-07 @ 21:24:13
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se
Postat av: Tobbe

Nej, förlåt detta gällde ju "andra bloggen". Det är denna den vanliga jag läser.

2013-02-07 @ 21:25:19
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0