hött och bött

Den senaste tiden har händelser rullat på slag i slag. En del har jag varit med om, annat tagit del av, en del helt fräck gett blanka kissemissen i.

 

Ta det här med hästlasagnen till exempel. Media nästan kissar på sig av indignation och frågar vems fel det är att folk som köpt färdigprocessad lasagne ofrivilligt råkat få i sig gamle Brunte. Vem är ansvarig? Vem eller vilka skall malas ner? Couldn´t care less!

 

Att påven Benedictus XVI väljer att dra sig tillbaka vid svensk pensionsålder plus tjugo berör mig inte heller på djupet även om saken i sig är intressant. Jag tror det är ett klokt val. Fler med nummer XVI i namnet skulle kunna göra detsamma. Det mest intressanta i saken är att påvens aviserade abdikation blir stornyhet i tidningar, radio och TV i det protestantiska sekulariserade Sverige. Det tycker jag egentligen är anmärkningsvärt.

 

En sak jag är med om just nu är att håller på att för en tid fasa ut mig från att vara skolpräst och lärare på folkhögskolan – detta år. Tidigare har jag berättat att jag sökt, fått och tagit visstidsanställning som komminister i Älvsby församling fram till nyår och gör det som en sorts time-out efter inemot femton år på skolan. Under februari delar jag mig mellan skolan och församlingen. Från första mars är jag församlingspräst på heltid. Den uppmärksamme ser av detta att jag lämnar ing samma dag som påven lämnar stolen – i mitt fall dock inte för gott.

På skolans provisoriska hemsida – den ordinarie har kraschat – kan man läsa att skolan söker vikarierande skolpräst under min tjänstledighet. Jag uppmanar behöriga i min läsekrets att söka. Arbetet är utmanande, roligt, mångfacetterat och värt att pröva.

Skolan söker rektor också. Det ett viktigt och för skolan än mer avgörande uppdrag än vem som är skolprälle. Hemsidan innehåller information om vad som önskas.

 

I helgen var jag på Luleå stifts internationella konferens i  Piteå. Den var lite annorlunda än vad den brukar vara. Mer av en arbetskonferens än en inspirationsdito. Återkommer i ärendet.

 

Den lutherska kyrkan i Etiopien fryser å det allvarligaste sina relationer med Svenska kyrkan enligt rapporter i Kyrkans tidning och Dagen. Inte helt oväntad reaktion på den svenska kyrkoledningens arroganta hållning vis. Återkommer kanske också i det ämnet. Eller så inte då det finns många andra som tänker och på nätet skriver klokt i saken.

 

I morgon blir det en ny dag som då jag är delad mellan två jobb kommer att innehålla lite av varje, både ditt och datt och en hel del hött och bött. Sova nu!.  


Kommentarer
Postat av: Johnny.Lestander

Där ser man när man inte läser igenom dina inlägg ordentligt eftersom jag faktiskt inte visste om det. Men det är ju trevligt att du återvänder till ursprunget så att säga.

2013-02-14 @ 00:38:31
URL: http://j-lestander.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0