inemot -40

Rubriken är en rättvisande missvisande hänvisning till det termometern visar vad gäller utetemperaturen denna januarilördag. När jag kollade runt på Facebook fann jag att flera så kallade vänner skrivit korta notiser om vädret och angivit köldgrader i spannet -28 till -33. Givetvis önskar jag vara värst och drar till med att det här är det inemot -40. I själva verket är det -32 men det är ju i spannet -30 till -50.

När det således är inemot -40 är det en bra dag att sitta inne kurandes över en och annan bok, kanske skrivande ytterligare något blogginlägg – jag har ett par saker på gång – samt knyppla ihop den predikan man bett mig bidra med i morgondagens gudstjänst på EFS här i Älvsbyn klockan 11. Känner jag mig själv rätt kan den också bli ett blogginlägg typ i morgon eftermiddag eller i nästa vecka – men riktigt säkert är det ju inte.

Kylslagenheten ute har ändå kombinerats med att solen återkommer så sakteliga vilket varje januari är en njutbar upplevelse. När jag stående å vår balkong riktade kameran i nordöstlig riktning fick jag det snöklädda vintersolsbelysta Rackberget i sökaren. Riktande objektivet åt sydsydost fick jag en trevlig vinterbild i motljus – observera den så kallade bi-solen i bildens vänstra del.

Vinterkallt alltså – och en innedag.


Kommentarer
Postat av: Egon Berglund

Aj aj Pastorn nu överdriver du för att vara värst inte bra :)

Det påminner mej om historien om pingtpastorn Georg Gustavsson( nu hemma hos Herren ) som var känd för sina överdrifter. I en predikan sa han " Jag har varit med på 100-tals julottor " Han insåg att det var en överdrift och i efterhand sa han " jag har gråtit hinkvis med tårar för mina överdrifter"



2011-01-16 @ 10:19:03
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0