tyrabstines botad mm

Igår – alltså lördag – botades den abstinens som uppkommer när jag inte träffat barnbarnet Tyra på två veckor. Tyra-abstinens blir diagnosen men då likalydande vokaler rent tenderar att dras ihop till en – grammatiskt fenomen i de flesta språk – uppkommer nyordet tyrabstinens* som en beteckning över tillståndet hos mig och andra med lilla Tyra besläktade personer.

Att tyrabstinensen var stark kan omvittnas av att jag natten mot igår drömde om flickebarnet ifråga. I min dröm var hon den 2½ månader gamla tös jag senast träffade på hennes dopdag och passade på att högt och ljudligt till alla omkringståendes häpnad klockrent säga sitt första ord. Gissa vilket! Farfar! – naturligtvis.

Jag vaknade ur drömmen med ett småleende...
Och somnade mysande om.

I alla fall finns nu på ANDRA BLOGGEN en 1½ minuter lång filmsnutt värd att betitta.


*  Detta är givetvis inte alls samma sak som det engelsktljudande tyrabstinens som är en liknande sammandragning men då av tyre och abstinens. Det är en helt annan åkomma som ibland drabbar en sedan barndomen god vän när han av väder eller årstid förhindrats att uppleva motorcykelns däck mot kurvigt väglag.  

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Hörru skägget tala ut ur ansiktsbehåringen och säg som det är att du har lämnat den svenska kyrkans tro och lära åt sitt öde och övergått till gammal hederlig asatro

2010-05-30 @ 16:17:41
Postat av: farfadern

Vaddå??

I skriften talas iblad till människor i drömmen. Marias man Josef är en sådan.

Fast i mitt fall var det nog mitt undemedvetna.

2010-05-30 @ 17:10:28
Postat av: Ann O Nym

Tyrabstinens ger en vink om att det har varit (ofrivillig???) avhållsamhet från guden Tyr vilken är en av asagudarna, alltså är det nära till konstaterandet eller möjligen påståendet i den första kommentaren

2010-05-30 @ 18:45:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0