förstamajslagord!?

Mer Tyra-bilder åt folket!!

Nu drar helgen fram mot ny vecka och den småkrasslige bloggaren funderar över vad som timat. Och vad som kan väntas tima. Om några timmar. Och ganska många timmar framåt.

Då det vackra barnbarnets väne fader skulle jobba med ett extrapåhugg han har återvände den unga familjen till Luleå i morse. Suck. Kvar lämnades dock en känsla av välbefinnande mys och jag vidhåller vad jag tänkte morgonen vi fått beskedet om hennes födelse: Inget kan egentligen rubba min godmodighet nu. Inget kan riktigt förarga mig.

Nu är detta givetvis inte sant. Visst 1000 kan jag bli förargad över dumheter och stolligheter både i kyrka och samhälle. Självfallet! Men ändå… Ser jag en Tyra-film blir jag töntigt godmodig igen.

När det vackra barnbarnets väna moder å fäjsbåck för en tid sedan meddelade en vitgirig allmänhet att en digital systemkamera inköpts kom det vackra barnbarnets ena faster att i en kommentar skandera den paroll som återgivits med fetad text i inledningen av detta inlägg*. Som ett litet försök att svara upp mot detta krav ur folkhavet finns det nu två Tyra-filmer publicerade på nätet. Dels den som är ca tre veckor gammal och återfinns här men också en ny tvåmånadersdagsuppföljare man hittar här – bägge på vad jag kallar ANDRA BLOGGEN.
Bilden som pryder detta inlägg är ur andra filmen. Förra inläggets grimasbild har jag inte tagit själv utan är en produkt av det vackra barnbarnets väna föräldrars nya kamera.

Ny vecka är nu på g och jag hoppas att jag inte under den skall vara fortsatt snuvad på min hälsa. I morgon sker (en första) antagning till kommande hösts omgång av Svenska kyrkans grundkurs. På tisdag möter jag Volontärlinjen inklusive åtminstone tre av de fyra eleverna ur den gruppen som varit två månader i Indien och under eftermiddagen bär det av till Stiftskansliet i Luleå för samtal jag tidigare bidragit till bland anat med den film som på ANDRA BLOGGEN publicerats under rubriken en soffpotatis filosoferar. Onsdag innehåller bland annat tid då Indienfararna berättar för hela skolan om sin resa och sitt arbete**. Torsdag innebär – förutom lektioner – att som etisk rådgivare inom ramen för det så kallade tolvstegsprogrammets steg fyra och fem lyssna och föra samtal med personer som vill komma till rätta med sitt missbruk. Fredag blir ganska lugn med en lektion men på lördag är det full kubbning på Folkhögskolans dag.


*  Att ingen förstamajdemonstration tagit upp ämnet är bara att beklaga och visar med all önskvärd tydlighet att demonstartionorganisatörerna och sloganfabrikörerna inte förstår vilka frågor som är av viktighet.
**  Jag skrev bland annat eftersom onsdag också är dagen då tv4 sänder veckans avsnitt av LOST men det ber jag att få återkomma till.


Kommentarer
Postat av: Kyrkvärd på språng

Upprop: Fler lag till löpstafetten på lördag! Femmannalag (eller kvinnor eller mixade lag).

Än hinner ni anmäla er. http://www.alvsbynrunt.se

Missa inte maten på Folkhögskolan! Den godaste av alla cirka 15 matställen i Älvsbyn. (Det skall stå: Helstekt fläskfilé...)

2010-05-02 @ 21:00:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0