20100501 regn

13.30 Samling Storgatan Älvsbyn står det på någon lista som min kompis tobbe lindahl länkat till i sin blogg - här. Tids- och platsangivelsen gäller den runda som ett stort gäng förare av anabola mopeder kör varje första maj och som kompisen, själv ägare av sliken bodybildarbåge, plägar deltaga i. Det brukar vara ett intressant evenemang med mycket gluttande folk och många glittrande fordon som sannolikt sammanlagt betingar ett värde av ett mindre ålderdomshems årsbudget.

Detta år sticker jag dock inte näsan utanför dörren!

Kompisen får säga vad han vill – om han kör. Huvudanledningen till detta mitt beslut är låg. Alltså ett låg-tryck som intensivt parkerat sig över nejden och både igår och idag levererar ihållande regn men som – enligt en arbetskamrat – längre in i landet beräknas ge ca en dm nysnö. Regn och +4 grader innebar en våt Valborg som därför gissningsvis för många, främst yngre, blev ganska torr. Öl-, vin-, cider- och spritförtäring i packade vänners lag uppmuntras inte i nämnvärd omfattning av sådant väder. Troligen har också årets förstamajdemonstrationer krymp i vätan och min närvaro vid broilermopparnas parad krymps alltså till intighetens nolläge.

Dessutom är jag sjuk – till typ ⅛! Då jag är man innebär en åttondelsdålighet att jag lider, plågas i hög grad och fast jag inte har feber låter mig nedslås till ½dödsläge av det lilla snorandet och en och annan torrhostning. Att med detta i kroppen (eller i inbillningen) trotsa regnet känns väldigt nära att aktivt gå in för att förkorta livet.

På dessa två innesittarorsaker kommer det oerhört viktiga att Tyra är här. Alltså barnbarnet som idag blivit två månader gammalt. Just det! Två månader. Gurglar, gör ljud, ler mot mig och mot alla andra och mot magneterna på kylskåpet. Viftar och minar så att varje liten rörelse väcker glada tankar i min bråkdelsförkylda hjärna – eller hjärta. Tokgullas med tösen vill jag dock inte göra (hela tiden) eftersom mitt snörvlande kanske då kan överföras och hos henne leda till förhöjd grad av upplevd kymighet kombinerad med ryckig sömn och gråt – en så kallade grininfluensa.

Vad blir då kategoriseringen av detta inlägg?
Huvuddelen av innehållet är väl Allmänt till sin karaktär men utifrån slutet görs valet: Farfar funderar.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Och om inte ens gamle kompis ids släpa sig ut till Storgatan så får man väl själv ta in hos honom.

Tack för

1) att jag fick värma mig en stund

2) kaffet

3) att jag fick se och hålla i barnbarnet

2010-05-02 @ 01:03:56
Postat av: Egon Berglund

Det är svårt att kommentera på din blogg, försökte i går provar ytterligare en gång.

Regn och +4 grader innebar en våt Valborg , ja även här neri i Piteå snöade det på valborg. Man har lust att åka iväg och möta våren ex. i Paris

http://www.youtube.com/watch?v=Mq2Pkm_kgqM&feature=related

2010-05-02 @ 10:06:36
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0