norwich I

Sitter på flyget mot England den 9:e november. Har en knapp halvtimmes batteritid kvar i Läpp-tippen och just skrivit inlägget Palestina II. Och börjar alltså en annan reseserie med rubriken Norwich. Det är dit vi är på väg och vi är fyra undervisare och knappa trettitalet elever från skolan.

Avresan skedde idag på förmiddagen från Luleå och första Jobsposten kom på Arlanda där det uppdagades att en i gruppen som inte är svensk medborgare hade behövt söka visum till England. Att han har permanent uppehållstillstånd i konungariket Svedala bevekar inga britter. En kort, alltså. Trist.

När klockan var drygt 15 lyfte vi med Heatrow som mål. Där väntar oss, om allt fungerar, buss till Norwich och i den staden skall eleverna vid Svenska kyrkans grundkurs och Volontärlinjen genomföra de studie- och snokarprogram de själva med hjälp av internet planerat. Ett lite annorlunda sätt att lära sig alltså. Egen utbildning tillsammans med andra skulle kunna vara en beskrivning av konceptet. Om och hur det fungerar ser vi på fredag.

Arbetsmetoden exposure – tidigare omnämnd på denna blogg – ska vi söka tillämpa hela tiden både för att lära oss något om något men kanske främst för att genom att prova på något av vilsenhet och utsatthet lära oss en del om oss själva.

Alltså gör vi egentligen flera saker på en gång. Vi lär oss något och skaffar oss nya intryck. Vi förstår oss själva bättre, vad vi känner, hur vi fungerar. Och vi testar, inom ramen för ett projekt, en specifik arbetsmodell. Dessutom görs en del av detta med nätet som stödstrumpa eller fotboja – vilket man vill.

Nu slut batteri!! Publicerar i kväll när vi är framme. Bildsätter vid senare tillfälle.


Kommentarer
Postat av: Svenne

Hej Stig.

Jasså nu räcker det inte med fjäll intryck från Jäkkvik samt Det vackra kapellet som byggdes 1777 i Löwmokk, och sedan flyttades till Jäkkvik 1885. Ingen avundsjuka här inte ..... Ha en bra resa

2009-11-11 @ 11:37:53
URL: http://svenolofsnellman.blogg.se/
Postat av: Fredrik Norberg

Jag hoppas att ni har någonstans att bo i Norwich och inte kom oförberett som jag och Frida; som naivt trodde att Englands Bed&Breakfast fortfarande fungerar! ;-)Katedralen rekomenderas, och the Shrine of Julian of Norwich!

2009-11-11 @ 18:34:35
URL: http://fredriknorberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0