plocka & packa

Så var det då plockat lingon. Igår. 30 liter.
Till de 20 madammen drog ihop i början av veckan.
Och idag har hälften av de 30 rensats.
Tidigare under veckan de tidigare 20.
Så nu klarar vi snart vintern.
Kanske.

Nu har vi det vi behöver! sades med eftertryck av andra halvan av mitt äktenskap när vi gick till bilen igår. Och det är nog sant - tyvärr. Lite sorgligt är det allt eftersom lingon är de bär som är absolut roligast att plocka. Det räntar ju undan ganska fort. Dessutom om inte skitkul så i vart fall uthärdligt att rensa. Och syltandet luktar gott.

Nu i kväll packar jag. Inge mycke. Bara kläder och personligt jox för att kunna vara i Jäkkvik måndag till torsdag - kanske över nästa helg. Det är med årets upplaga av Svenska kyrkans grundkurs som det bär iväg. Som brukligt. För att trimma grupp och för att komma igång med samtal kring Bibel, tro, liv och gudstjänst - och annat. Innebär kanske och troligtvis att det blir sparsamt bloggat under veckan.

Och nu - som det brukar heta - över till något helt annat.

Bloggarkompisen tobbe lindahl har i ett par tre inlägg den sista tiden berört hur en del mer traditionalistiska grupper inom svenska kyrkan förhåller sig till olika saker och ting. Följande citat ur det sista inlägget - möteshelg - är tänkvärt i all sin lysande sanning: i framtiden kommer de mer traditionalistiska grupperna inom svenska kyrkan att bli en allt större andel av de tydligt bekännande kristna. På något sätt kommer det att öka en redan existerande spänning...

I sammanhanget handlar inlägget om hur laestadianer i programmet Existens sistlidna vecka uppmärksammats som en riktning som inte accepterar kvinnliga präster. Jag tror dock det är viktigt att se att de ovan kursiverade raderna gäller betydligt mer än den frågan - som enligt min mening nog kan anses marginell. Dock kommer det framgent att handla om tunga grejer: Bibelsyn, Jesus som själva trons centrum, kyrkans roll vis à vis samhället, förkunnelsens innehåll och ho vet vad och situationen kommer att vara den att - och nu repeterar jag - de mer traditionalistiska grupperna inom svenska kyrkan (kommer) att bli en allt större andel av de tydligt bekännande kristna. De sekulariseras nämnligen inte lika raskt.

För såvida inte den så kallade politikerkyrkan får någon sorts väckelse. Knappast troligt.

Kommentarer
Postat av: SvBG

Så sant som det är skrivet!Efter all organisationsputsande de senaste decennierna borde det vara dags för insidan! Smärtsamt, men ohyggligt nödvändigt. Det är kanske därför kyrkan dröjer på steget/backar...

2008-09-07 @ 19:49:08
URL: http://www.svenbertilgrahn.se
Postat av: Hanna

50 liter lingon. Ja, det ska man nog klara sig på ett bra tag framöver. Så resonerar även min make. Så nu har även vi plockat 30 liter häromdagen (färdigrensade och nästan färdigkokta) och 20 liter får vi nog ihop imorgon. På det lite älgkött så är biffen klar...Vi ses nog i Älvsbyn i slutet på oktober för då ska jag på pedagogiska och teologiska forumet.

2008-09-11 @ 21:49:36
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0