ett blogg-inlägg om inga blogg-inlägg plus länkar

medaljerDet är glest med bloggeriet. I vart fall har det varit det de sista veckorna. Det beror på OS i Turin. Och på arbetet. Och på en del andra saker.

Hälsan och livet och alltihopa är OK och allt flyter på som vanligt. Madammen (alltså hustrun) jobbar och så gör jag. Äldsta dottern (som baby kallad pappas lilla snuppa) springvickar på dagis och skola och däremellan gäller hon för att bo själv på farfars-sidan, andra halvan av vårt parhus.. Dotter nummer två (snorvan) utbildar sig till tandsköterska och bor som tidigare nämnts i egen lägenhet på samhället. Den förste av sönerna (hattefnatten) fyllde 18 förra veckan, bor hemma och är alltså myndig. Den yngste (som fått bära många smeknamn: tomtenissegubbegrisen eller heffaklumpen) vistas i årskurs åtta, hos någon kompis eller framför en skärm - TV eller dator kvittar.
Allt är alltså som vanligt civilt. Vi är 4 under samma tak men märkligt nog ofta 6 i maten.

Arbetet och därtill närliggande aktiviteter har tagit mycket tid den sista tiden. Förra helgen predikade jag lördag 1900 och söndag 1100 i samband med en årsmöteshögtid på EFS i bygden. Jag är inte själv EFSare men ombeds då och då dela tankar och det gjorde jag de två dagarna.
Veckan efter var det lektioner, planeringar, rådslag osv på folkhögskolan.
Fredag innebar resa till Skellefteå alldenstund min ingifta moster Elsa avlidit i en ålder av nästan 92 år. Givetvis hade jag rest ner hursomhelst men mina kusiner bad mig leda begravnings-gudstjänsten och det kändes både hedrande och fint.
Lördag 1000-1600 höll jag Bibelkurs på folkhögskolan och kl 1800 perdikade jag vid helekumenisk gudstjänst. Söndag 1100 var det också ekumenisk gudstjänst i Älvsby kyrka och jag predikade.
Det har som gått i ett - samtidigt som det varit OS. Därav sparsamt med bloggeriet.

Jag har i alla fall - förra inlägget - lagt in ytterligare en predikan om någon är intresserad. 

Mitt studieprojekt????
Brrr!! Fråga mig om något annat, please.

En länk som jag tycker är intressant i sin totala brist på insikt om vad kyrkans roll i världen är:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=524481

En annan intressant länk där man valt att beskriva en avgränsad aspekt (av flera möjliga) om hur Älvsby folkhögskola är en kyrklig skola med Svensk kyrkan / Luleå stift som huvudman.
http://www.efs.nu/portal/page?_pageid=53,38349&_dad=portal&_schema=PORTAL

Kommentarer
Postat av: Johnnyanastasia

many thanks for your dedications to this world

2009-03-31 @ 11:04:27
URL: http://johnnyanastasia.20six.fr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0