livskraft polar - åxå detta år - I

Igår samlades lägret!
I år är det ett 80-tal ungdomar som mött upp.


För ett år sedan skrev jag på denna blogg tre inlägg om det lägret som var då. Vill man hittar man dem om man letar till höger under Arkiv, sedan december 05 (två inlägg) och januari 06 (ett inlägg).

Hur är det då?
Jo som sagt: 80-talet käcka tonåringar med en medelålder något litet lägre än förra året.
Upplägget ganska detsamma men inte lika energiskt stämningsskapande.
En person - LarsOlov Eriksson från Johannelund, Uppsala - har Bibelförklaringar tre före-lunch-pass tre dagar å rad. Förra året var det tre olika som agerade. Denna lösning är bättre då den skapar kontinuitet.
Klockan-19-mötena - de som har fullt ljudpådrag - är inte i det på grund av stenhårt klinkergolv akustiskt besvärliga folkhögskole-kapellet utan i stället på EFS. Aktör-publik-konceptet kvarstår men mindre utpräglat än förra året. Bra musik men inte min stil (vilket i och för sig inte gör något då det inte är min musiksmak som skall tillfredsställas utan andras).
Folkhögskolans kapell är lägrets stillarum med mässa tre kvällar kl 23. Annorlunda mot förra året men idén är bra.

Förra året knorrade jag en del. Slutknorren i det knorrandet var:
Jag hoppas Livskraft polar återkommer och blir en regelbundenhet på skolan och i församlingen. Jag hoppas också att arrangemanget då kan komplettera sitt koncept ekumeniskt och inte vara så snävt som jag nog upplever att det var. Inget fel alltså på de bitar som fanns. Det är de bitar som saknas som saknas.
Det känns som det är på väg åt rätt håll i år - ett eller ett par steg.
Återkommer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0